Air Space Lung Disease Information

Air Space Lung Disease Information

Luftrums lungesygdom er et uofficielt udtryk, der refererer til luft, der er fanget i rummet mellem lungens yderside og indersiden af ​​brysthulen, mellem pleuralagene, som normalt er lufttætte. Kaldet en pneumothorax, eller nogle gange sammenbrudt lunge, det kan have et antal årsager fra skade på spontan udvikling.

Betydning

Når luft lækker inde i kroppen uden for lungen, er den delikate trykbalance, der holder lungen åben, forstyrret, og hele eller en del af lungen falder sammen og vejrtrækning bliver vanskelig. I alvorlige tilfælde kan den sammenfaldne lunge lægge pres på hjertet, skubbe det ud af sted og gøre det svært eller umuligt for hjertet at slå normalt. Dette er den mest alvorlige og livstruende slags pneumothorax kaldet en spændingspneumothorax.

Ă…rsager

Brysttrauma eller punkteringsskader (ulykker i motorkøretøjer, voldelig forbrydelse) er de mest almindelige årsager til pneumothorax. En spontan pneumothorax er en, der sker, når et svækket område af lungevæggen brister pludselig uden direkte trauma eller skade. Dette kan ske, når et lille svækket område af lungen giver vej og går i stykker, når en sygdomsrelateret cysteudbrud (mest almindelig hos emfysempatienter) eller når kroppen udsættes for trykøstre i sportsgrene som scuba og sky diving. Mænd, der er høje, tynde og alder 20-40 er i højeste fare for spontan pneumothorax.

Symptomer

Symptomerne på en mild pneumothorax omfatter normalt åndenød, brystsmerter, brystets tæthed, hurtig vejrtrækning, lidt til ingen brystbevægelse med vejrtrækninger og tør hoste. En spænding pneumothorax vil have de samme symptomer (alvorligt) sammen med angst, en svag puls, bukede nakkeåre og muligvis en luftrør eller luftrør, der tydeligvis skubbes over til den ene side.

Diagnose

Diagnosen af ​​en pneumothorax laves primært ved undersøgelse af patienten, herunder symptomer og lytning med et stetoskop til formindskede lungelyde på den berørte side. En røntgenstråle kan bekræfte diagnosen, da den er den mest præcise og viser hvor og hvor stor pneumothoraxen er. Hvis en suspensionspneumothorax er mistænkt, kan et EKG (elektrokardiogram) bruges til at kontrollere hjertets rytme og slagstyrke sammen med blodprøver for at måle, hvor effektivt hjertet pumper ilt omkring kroppen.

Behandling

Hvis pneumothoraxen er lille nok, kan den løse sig selv, under nøje observation, da luften absorberes i blodstrømmen og kroppen helbreder det sprængte område. I andre tilfælde kan en lille nål og sprøjte indsættes gennem brystvæggen for at fjerne luften, eller et brystrør med en envejsventil kan indsættes og efterlades i nogle dage for at tillade fortsat sugning, som lungen helbreder. I livstruende tilfælde af spændingspneumothoraksoperation, brystrørplacering og overvågning af hjerte- og blodgasniveauer kan indikeres sammen med muligheden for yderligere operation for at forsegle pleurallagene og forhindre yderligere tilbagevenden.

Del:
Kommentarer