Air Cast Vs. Gips

Air Cast Vs. Gips

Brækkede knogler er en del af mange folks liv, men medicin er ved at finde nye og forbedrede måder at helbrede knogler mere effektivt og med mindre ulejlighed for patienterne. En metode læger er kommet med er luftstøbningen. En luftstøbning tjener samme formål som en gips eller glasfiberstøbning, men med ekstra fordele, der gør det til et meget populært alternativ.

Air Cast

En luftstøbning består af to holdbare plastikskaller, hver med en luftlomme inde. Luftlommerne går på begge sider af det skadede lem, med støttebånd for at holde kastet på plads. Luftlommerne kan opblæses ved hjælp af slanger eller ved blot at blæse dem op med munden. Luftstøtter hjælper med de samme typer skader som solide gips eller glasfiberstøb gør.

Gipsstøbning

Gips var engang et populært støbemateriale, men det er blevet overtaget af glasfiber, fordi det menes at være et bedre materiale. En gipsstøbning er lavet af gips af paris og gasbind, idet benet sættes på plads, mens materialet er vådt og holder det på plads, når det tørrer og hærder. En gipsstøbning immobiliserer den skadede knogle under helingsprocessen, som typisk tager omkring seks uger.

Anvendelser

Både luftstøbning og gipsstøbning anvendes til behandling af knuste knogler. De er designet til at immobilisere pause og holde det på plads, så det kan helbredes ordentligt.

Gipsstøbninger anvendes kun til brudte knogler, men luftstøbninger har en bredere vifte af anvendelser. Luftstøbning kan bruges til pauser, stammer og postkirurgisk beskyttelse, hvilket har gjort dem meget populære i lægehuse og hospitaler.

Fordele

Både gipsstøbning og luftstøbning har fordele. Gipsstøbning sættes permanent på skaden, så benet kan helbredes korrekt uden afbrydelse. Den færdige støbning er ekstremt hård og vanskelig at bryde, medmindre den er truffet med stor kraft.

Luftstøbninger er aftagelige, og de giver patienten mulighed for at bade og svømme. Luftstøbninger kan opblæses til et niveau af komfort eller nødvendighed.

Ulemper

Den største ulempe ved gipsstøbning er manglende evne til at være omkring fugt. Hvis en gipsstøbning bliver våd, kan den blive blød eller begynder at støbe indvendigt. Gipsstøbning kan også gå i stykker, hvis de rammes eller falder. Fordi der ikke er nogen luftcirkulation under en gipsstøbning, kan patienten få sår og hudproblemer, mens hun har det på.

Hovedproblemet med luftstøbning er, at fordi de er flytbare, risikerer patienter at genbruge dem forkert, hvilket kan holde benet i at helbrede korrekt.

Del:
Kommentarer