Aggregate Rules for Champions League

Aggregate Rules for Champions League

Samlet scoring bruger resultater fra flere fodboldkampe til at bestemme hvem der går videre til næste runde. Nogle variationer i aggregeret scoring bruges i kvalifikation, gruppe og knockout runder i UEFA Champions League, den øverste konkurrence for professionelle klub fodboldhold i Europa.

Kvalificerende runde

I turneringens kvalificerede runde spiller holdene hjemme-og-hjemme kampe med en modstander, hvilket betyder, at hvert hold er vært for et spil. Ved hjælp af samlet scoring bliver målene fra de to spil tilføjet sammen, og holdet med de mest samlede mål forløber. Hvis de har lige mange mål, går holdet med de mest fjernede mål videre. Hvis dette nummer også er lige, afgøres vinderen om straffespark.

Gruppe og knockout stadier

I gruppescenen placeres hold i grupper på fire. Hvert hold spiller de andre hold i gruppen to gange - en gang hjemme og en gang på vej. De to øverste hold i hver gruppe baseret på point akkumuleret - tre point for en sejr, et point for et slips - forskud. Eventuelle bånd baseret på dette scoringssystem afgøres gennem samlet scoring for alle gruppespilkampe. Herefter kommer knockout-fasen, en anden serie af hjemme-og-ude kampe, der bruger det samme aggregerede scoringssystem, der anvendes i kvalificeringsrunden. Det fortsætter indtil kun to hold forbliver, og en vinder-take-all kamp afgør derefter mesteren.

Del:
Kommentarer