4. trin af Crohns sygdom

4. trin af Crohns sygdom

Crohns er en livslang sygdom, der forårsager betændelse langs forskellige punkter i mave-tarmkanalen, sædvanligvis tyndtarmen og tyktarmen (tyktarmen). Patienter med fjerde fase af denne tilstand kan undre sig over prognosen og hvordan man lindrer symptomerne. Mens fjerde etape er Crohns sygdom er meget alvorlig, betyder det ikke nødvendigvis en overhængende dødsdom, og behandlingerne forbliver tilgængelige for patienterne.

Betydning

Crohns sygdom er i en kategori af sygdomme kaldet inflammatoriske tarmsygdomme eller IBD. Ca. 1 million amerikanere har IBD, og ​​det løber i familier. Personer med Crohns sygdom og IBD oplever symptomer som diarré, kramper, mavesmerter og feber under opblussen periodisk i løbet af deres liv. Fordi Crohns sygdom påvirker immunsystemet, hvilket får det til at angribe kroppens egne celler, kan Crohns skade beskadige andre organer og led, og forårsage betændelse i hele kroppen, ikke kun fordøjelseskanalen.

Tidsramme

Crohns sygdom i fjerde fase, eller hvad der betragtes som alvorlig Crohns sygdom, kan aldrig ske for lider eller kan ske umiddelbart efter diagnosen til andre. Personer med denne sygdomsfase kan opleve deres symptomer løbende på trods af medicinering, eller de kan opleve mere alvorlige tilstande som tyktarms blokeringer. En eftergivelsesperiode, hvor symptomerne stopper, kan forekomme med det samme, eller ikke i årevis, og vare enten dage eller år.

Behandling

Crohns sygdom har ingen kur, men der findes behandling for at hjælpe patienten med at opretholde og opretholde symptomreduktion og undgå langsigtede konsekvenser. Crohns sygdom behandles med en række forskellige lægemidler, herunder kortikosteroider og immunmodulatorer.

Nogle gange, når Crohns sygdom ikke kontrolleres godt af medicin, udføres kirurgi for at forbedre patientens symptomer eller komfort. Sidste fase Crohns sygdom forårsager tarmobstruktioner og perforeringer sammen med andre komplikationer, der bedst behandles ved operation.

Ernæring

Selvom dårlig kost ikke forårsager Crohns sygdom, kan visse diætvalg forbedre Crohns sygdomssymptomer på ethvert stadium af sygdommen. En patient med Crohns sygdom kan holde en dagbog for at finde ud af, om bestemte fødevarer synes at forværre betændelsen. Generelt da dehydrering er en bekymring på grund af diarré, skal Crohns patienter drikke rigeligt med væsker. Også, Crohns sygdom påvirker kroppens optagelse af næringsstoffer, hvilket nødvendiggør et meget nærende og sommetider kosttilskud. En patient, der lider af Crohns sygdom, kan vælge at spise små hyppige måltider for at undgå kramper efter at have spist.

MisforstĂĄelser

Kirurgi helbreder ikke Crohns sygdom, men omkring to tredjedele af mennesker, der har Crohns sygdom, vil i sidste ende have brug for en eller flere operationer. Crohns sygdom opstĂĄr normalt efter operationen.

Crohns sygdom forhindrer ikke reproduktion. Kvinder, der har Crohns sygdom, kan normalt have sunde graviditeter og levere sunde børn.

Del:
Kommentarer