11 komponenter i kardiovaskulær udholdenhed og fitness

11 komponenter i kardiovaskulær udholdenhed og fitness

De 11 komponenter i kardiovaskulær fitness er opdelt i to grupper, sundhedsrelateret fitness og færdighedsrelateret fitness. Sundhedsrelaterede fitnesskomponenter er kvaliteter som muskelstyrke, muskel udholdenhed og kardiovaskulær fitness. Eksempler på færdighedsrelaterede komponenter er magt, fleksibilitet og hastighed.

Præsidentens råd om fysisk egnethed og sport antyder, at personer, der er over 35 år og har været inaktive i en årrække, bør konsultere en læge, inden de begynder et træningsprogram eller tager en kvalificeret fitness test.

Kardiovaskulær fitness

Kardiovaskulær fitness er hjertets, åndedrætssystemets, blodets og blodkarens evne til at give brændstof i form af oxygen gennem musklerne. Komponenten indbefatter musklernes kapacitet til at behandle brændstof for at fremme vedvarende fysisk aktivitet.

Løb og svømning er to øvelser, der kan bruges til at måle denne komponent. Andre øvelser omfatter rebspring, roing, cykling og spil som håndbold og racquetball.

Muskulær udholdenhed

Muskulær udholdenhed består af evnen hos en muskel eller en gruppe af muskler til at udøve sig på vedvarende basis. Dette inkluderer kapaciteten af ​​en muskel til at opretholde gentagne sammentrækninger eller fortsætte med at anvende kraft mod en stationær genstand i en bestemt periode. For at forbedre muskuløs udholdenhed, deltage i tre eller flere 30 minutters øvelsesøvelser hver uge, herunder aktiviteter som situps, pullups, pushups, calisthenics og vægt træning for de store muskelgrupper.

Kropssammensætning

Procentdelen af ​​fedt, knogle, muskel, vand og andre væv, der udgør din krop, omfatter din kropssammensætning. Mager masse som muskel og væv måles mod fedtmasse for at bestemme dit fitnessniveau og den type øvelser, der skal bruges til at nedsætte kropsfedt og opretholde eller øge magert muskelmasse.

Fleksibilitet

Fleksibilitet defineres som bevægelsesområdet for enhver led i kroppen. Komponenten måler også din evne til at bruge muskler gennem deres fulde bevægelsesområde. Stretching kan hjælpe med at forbedre dit fleksibilitetsniveau.

Balance

Balance betyder evnen til at opretholde ligevægt, mens den er stationær eller under bevægelse. At holde din arbejdsstilling oprejst under bevægelse er en nødvendig færdighed i sport, især hockey og kunstskøjteløb.

Muskelstyrke

Muskelstyrke er muskelens evne til at bevæge en tung vægt eller udøve en ekstern kraft. For at øge muskelstyrken skal du udføre en fuld træningstræning i to 20 minutters sessioner om ugen.

Strøm

Kraft defineres som evnen til at omdanne energi i kraft med en hurtig hastighed. Kapaciteten af ​​dine muskler til at gøre styrke arbejde i et eksplosivt tempo kan forbedres ved at udføre powerlifting øvelser som deadlifts og squats.

Samordning

Koordinering består af evnen til at bruge sanserne med kropsdele til at engagere sig i motoropgaver nøjagtigt. Integrering af hånd- og fodbevægelser med den sensoriske indgang er en primær komponent inden for sport som boksning, hvilket kræver stærk hånd-øje koordinering.

Hastighed, reaktionstid og agility

Hastighed betyder evnen til at udføre en bestemt bevægelse i løbet af kort tid, der flytter fra et sted til et andet i en lige linje. Engaging in wind sprints kan hjælpe med at forbedre din hastighed.

Reaktionstid er den tidsperiode, der forløber mellem enhver stimulering og begyndelsen af ​​modreaktionen på de indledende stimuli.

Behændighed består af evnen til hurtigt at ændre retninger uden at miste kroppskontrol, balance eller hastighed.

Del:
Kommentarer