100M Sprint Regler

100M Sprint Regler

Den 100 meter lange sprint er den korteste race i de fleste track & field konkurrencer. Racer er vundet og tabt baseret på hvor hurtigt en løber starter, vindforhold og andre faktorer, der er afgørende, fordi hver millisekund tæller. Mens reglerne for 100M dash virker ret ligetil, er der et par regler, som løbere skal følge for at undgå diskvalifikation.

Race Basics

100M sprinten (eller 100m dash) foregår straks af et spor. Fra start til slut er 100M sprinten en total afstand på 100 meter (109.36 meter). Raceren, der når målstregen på kortest tid, vinder. I almindelighed, hvis mere end otte løbere deltager i et løb, køres kvalificerede heats med de otte hurtigste løbere, der går videre til finalerne. Forskellige organisationer kan variere det maksimale antal løbere tilladt i hver varme og antallet af "runder" indtil finalerne.

Baner og udstyr

Før hver 100M racevarme lærer løbere i hvilken bane de løber. Løbere skal forblive i deres tildelte lane for hele løbet. Hvis en løber krydser ind i en anden løberbane og bliver fanget, vil embedsmænd diskvalificere ham fra løbet. Løbere må ikke hindre andre løbers stier med nogen dele af deres kroppe.

Løbere har specielle sko med korte pigge, der må ikke overstige 9 mm (.35 inches). I løbet af løbet løber løbere og sætter deres fødder på enheder kendt som startblokke. En gang i klar position skal løbere holde deres fødder på blokkene, indtil starterens pistol slukker.

Starter pĂĄ tid

100M sprints begynder, når starteren fyrer en startpistol, der slukkes for de automatiske timere. Hvis en løber starter før pistolen, er det en falsk start, og løbene stoppes og genstartes. Selvom International Association of Athletics Federations foreslog øjeblikkelig diskvalifikation for falske starter i 2008, er løbere stadig lovpligtige "false start" fra 2009. Ved den anden falske start diskvalificeres en løber. False starter måles af apparater i løbehjulets startblokke. Hvis trykket frigives fra blokkene for tidligt, oplades en falsk start.

Afslut

Tiden holdes med automatiske scoreklokke. En løber afslutter løbet først efter at hans kuffert krydser målstregen. Af denne grund læner 100M sprintere sig ofte frem i løbet af løbet. For at sikre de mest nøjagtige placeringer forbliver et digitalt linjeskanningskamera fokuseret på målstregen. Sammenhængende med det overordnede timing system er disse kameraer meget præcise og kan skelne mellem tusinder af sekunder.

Del:
Kommentarer