10 Tennisregler

10 Tennisregler

Der er hundreder af regler til spillet tennis. Der er yderligere variationer afhængigt af det styrende organ (USTA, ITF, ATP, WTA, ITA, NCAA) af den pågældende begivenhed. I USA har USTA (United States Tennis Association) fastsat nogle meget specifikke regler, der gælder for turneringer og ligaer. Mange af disse regler følges i næsten alle tilfælde af spil.

Retten

En singel domstol er 78 meter lang med 27 fod bred. En dobbeltdom er samme længde, men 36 fod bred. Retten er opdelt midt (vandret) af et net, der er suspenderet af et metalkabel eller ledning gennem to netposter. Der skal være linjer ved domstolens sider (sidelinjer) og i enden af ​​retten (basislinjer).

Points

Reglerne for at scorere tennis er lidt underlige for en nybegynder. I stedet for "nul" anvendes udtrykket "kærlighed" til ingen punkter. Hvis en spiller opnår et punkt, betragtes det som "15"; to punkter er "30"; tre point er "40" og et fjerde punkt giver spilleren et spil.

Deuce

Der er undtagelser fra "win at 40" -reglen. En spiller skal vinde et spil med to point mere end hendes modstander. Hvis begge spillere har 40 point, er det "deuce" og en af ​​spillerne skal have to på hinanden følgende point for spillet.

Vinde et sæt

For at vinde et sæt i tennis skal du vinde seks spil, men som med pointene skal du vinde med to. Hvis en spiller vinder seks kampe og den anden har fire eller mindre, har spilleren med seks vundet sættet.

Tiebreakers

Hvis begge spillere når seks spil, spilles en tiebreaker for at bestemme vinderen af ​​sættet. En tiebreaker vinder af den første til at nå syv point, igen med en ledelse på to. Under en tiebreaker vil spillerne skifte side af retten hver gang scoren er delelig med seks (dvs. 3-3, 4-2, 6-6).

Betjener bevægelse

Før du tjener et punkt, skal begge fødder være bag basislinjen (det kaldes en "fodfejl", hvis en spiller fod berører basislinjen under serveringen). Serveren skal løsne bolden med hånden og svinge på den med racketen. Det skal ske, før bolden når jorden.

God tjener

En servering er god (i spil), hvis den lander i boksen diagonalt på tværs af serveren. Modtageren kan så returnere bolden hvor som helst inden for retten. Hvis serveren ikke får bolden i boksen i to forsøg, får modtageren pointet.

Lade

Der er to tilfælde, hvor et let eller tilladelse til at afspille pointet er givet. Den første er, når serveren rammer en server, der rører nettet, men lander i modtagerens boks. Den anden er, hvis der er indblanding i spil (som en bold fra en anden domstol ruller på).

Tabt punkt

Der er nogle andre tilfælde ud over at mangle tjener og ikke returnere bolden inden for retten, når en spiller kan tabe et punkt: hvis bolden hopper to gange før det rammes; bolden rammer en permanent armatur (dvs. belysning); bolden er ramt med en racket to gange; bolden rammer afspilleren eller spillerens tøj.

Coaching

Med nogle fĂĄ undtagelser - college tennis, nogle hold events - coaching er ikke tilladt, nĂĄr en spiller er pĂĄ retten. Dette omfatter forbuddet mod verbale og fysiske signaler mellem coach og spiller.

Del:
Kommentarer