Volleyball serveringsregler

Volleyball serveringsregler

Volleyball, som enhver anden sport, har specifikke regler, du skal følge, og ingen er vigtigere end hvordan du skal tjene. Læs videre for at lære at gøre det, og hvad der står på spil, når du gør det forkert.

Placering på Domstolen

Når du tjener i volleyball, er der kun en bestemt placering, hvorfra du kan tjene bolden. Til at begynde med kan du kun være serveren, hvis du er spilleren placeret i højre højre position af banen. Derudover har du ikke lov til at røre noget område i servicezonen, før bolden er blevet serveret. Hvis du gør det, bliver du advaret. Hvis du gør det igen, vil du enten miste bolden til det andet hold eller det andet hold får et point (afhængigt af reglerne du følger).

Serverregler

Når du får bolden til at tjene, er du tilladt kun en kaste. Det betyder, at når du kaster bolden op med en hensigt at tjene, skal du følge igennem. Derudover, når den officielle blæser fløjten til en tjener til at begynde, har du kun otte sekunder for at få serveringen af. Hvis du ikke gør det inden for denne tid, vil embedsmanden blæse hans fløjte igen og advare dig om din overtrædelse.

Serveringsteknikker

Der er generelt to forskellige måder at tjene en bold på. Den første er at hoppe mens du serverer, den anden skal stå mens du serverer. Hvis du ikke hopper, skal du forblive bag servicelinjen, indtil du tjener bolden, ellers vil tjenestemanden blæse tjeneren død og advare dig. Hvis du hopper, skal du starte bagved servicelinjen, eller igen vil du blive advaret om din overtrædelse. Derudover kan du ikke slå bolden ud af din hånd, når du serverer. Det skal kastes ind i området, før det slås.

Del:
Kommentarer