Volleyball Regler for indstilling

Volleyball Regler for indstilling

Når det kommer til offensive angreb i volleyball, bliver et sæt lige så vigtigt som en spike. At give et godt sæt gør det muligt for hitteren at afveje hendes muligheder og skabe det bedste offensive angreb muligt. Indstilling kan synes at være en fejlfri og nem opgave, men det er en af ​​de sværeste færdigheder at mestre, og som med enhver sport gælder regler for boldkontakt. Disse universelle retningslinjer hjælper sætterne korrekt med at holde bolden i spil.

fingerspidser

Indstilling er defineret som en overhead pass, som normalt er et holds anden kontakt med bolden, hvor en spiller kun bruger fingerspidserne til at røre bolden. Spilleren bruger styrken i fingerspidserne og håndledene til at fange og samtidig skubbe bolden til et bestemt område, så hendes holdkammerater kan spike bolden over nettet. Sætene kan være høje og på ydersiden eller kort og hurtig i midten. Settere varierer typerne af sæt for at blande lovovertrædelsen. Men uanset hvilken type sæt de vælger, er en af ​​de vigtigste regler for indstilling, at kun en setters fingerspidser berører bolden.

Dobbelt kontakt

Dette bliver et af de mest almindelige opkald, der videregiver bolden til det andet hold. Dobbeltkontakt sker, når setter rammer bolden to gange i træk. Dette sker normalt, når timingen er slukket, og afspillerens fingerspidser ikke samtidig skubber bolden op på kontakt. Det kan ske, når passet er for højt, eller hvis setteren ikke kommer under bolden og i position hurtigt nok til korrekt at udføre et sæt.

Løft eller transporter

En elevator eller bære opstår, når setter holder bolden i længere tid. Spillere sætter bolden i en jævn og flydende bevægelse. Hvis bolden hviler øjeblikkeligt i en spillerens hånd, vil dommeren normalt ringe til en elevator. En dommer vil også kalde en elevator eller bære, når en spiller palmer, og ikke fingerspidserne, rører bolden i et forsøg på at skubbe det opad for et sæt. På mere avanceret niveau af konkurrencer kan dommere også kalde en løft overtrædelse, hvis spilleren sætter bolden under eller ved hagen, for eksempel ved at starte ved brystet, i stedet for over hovedet. For strand eller rekreativ volleyball er dommerens afgørelser på elevatorer eller transporter ofte mere lette.

Del:
Kommentarer