Virkningerne af høreapparater på en hjertepacemaker

Virkningerne af høreapparater på en hjertepacemaker

Hvis du har installeret en hjertepacemaker, er det muligt, at du også kan bruge et høreapparat, især hvis du er ældre. Da begge disse enheder fungerer elektronisk, og et høreapparat betjenes af et trådløst batteri, der ofte holdes for nemheds skyld i en brystlomme tæt på hvor en pacemaker sandsynligvis er installeret, er der nogen bekymring for, om dit høreapparat batteri måske påvirker funktionen af ​​din pacemaker.

Hvordan virker en pacemaker?

En pacemaker overvåger og hjælper med at styre dit hjerteslag ved hjælp af et batteri, en computeriseret generator og ledninger med elektroder eller sensorer i den ene ende. Generatoren drives af batteriet, og begge er indkapslet i en tynd metalboks. Trådene i slutningen af ​​kassen forbinder generatoren med dit hjerte. Pacemakeren arbejder med elektricitet, detekterer hjerteets elektriske aktivitet, og hvis dit hjerte slår unormalt, sender det elektriske impulser for at chokere dit hjerterytme tilbage til normal. Det registrerer også den igangværende elektriske aktivitet i dit hjerte, så din læge kan overvåge både dit hjerte og pacemakeren.

Hvordan virker en høreapparat?

Et høreapparat er en lille elektronisk enhed, der hjælper med at forstærke lyden. Hvert elektronisk høreapparat har en modtager, en forstærker, et batteri og et elektronisk kredsløb. De fleste bruger en fjernbetjeningsenhed (RCD) til at tænde høreapparatet. Der er mindst fire forskellige typer høreapparater til fjernbetjening: FM, elektromagnetisk induktion, toner og infrarød til at generere et signal.

Høreapparater og pacemakere

Spørgsmålet er, om det elektriske drevne RCD-batteri fra dit høreapparat kan forårsage forstyrrelser eller endda helt forstyrre din elektrisk drevne pacemaker. Dette er bekymret, da pacemakerfunktionen har været kendt for at reagere negativt på signaler fra mobiltelefoner, elektronisk overvågningsudstyr og anden trådløs teknologi.

Produkt advarsler

Nogle produktlitteratur til høreapparat-RCD'er bærer advarsler, der siger, at hvis du har en pacemaker, bør du ikke holde fjernbetjeningen til høreapparatet i nærheden af, hvor din pacemaker blev installeret kirurgisk. Et godt eksempel på hvor du ikke skal bære din RCD ifølge litteraturen, ville være en brystlomme i en skjorte eller en dragt.

To studier

I april 2001 udgaven af ​​Hearing Journal udføres en artikel af Levi A. Reiter og Jorge Camunas på "Hearing Aid Remote Control Devices og Pacemaker Patient." I artiklen beskrev forfatterne to undersøgelser, de havde gjort på høreapparatapparater og pacemakere. Den første var en undersøgelse af en enkelt patient på et pacemakercenter med sin læge til stede. Den anden var en udforskning af virkningerne af flere typer af RCD'er på flere forskellige pacemakere, lavet i et kunstigt brysthulrum. Forfatterne bemærkede, at der ikke var offentliggjorte undersøgelser eller undersøgelser på tidspunktet for artiklen om, hvorvidt pacemaker / høreapparatets nærhed kunne skabe elektronisk indblanding, der kunne påvirke pacemakeren negativt. Fire høreapparat-RCD'er blev valgt til den anden undersøgelse og opereret i fire forskellige stillinger: direkte over pacemakeren, over stedet, men ca. 18 inches væk, en tomme væk fra atrielledningen og en tomme fra den ventrikulære ledning. Ingen af ​​de fjernbetjeningsenheder, der blev testet i en af ​​undersøgelserne, interfererede med pacingen af ​​hjertet eller sensationsfunktionen hos pacemakerne under drift, og der var ingen stop eller interferens med pacernes regelmæssighed med nogen anvendt RCD. Der var et vist tab af teledetektion og måling af hjertedata (som din læge ville bruge til at kontrollere dit hjerte og pacemakers arbejde), i en tomme afstand fra pacemakeren med FM og de elektromagnetiske induktionsmodeller. Forfatterne af artiklen konkluderede, at ingen funktion af pacemakeren var forstyrret ved normal drift af nogen af ​​de RCD-enheder, som blev testet i nærheden af ​​pacemakeren. Men da fjernføler blev påvirket af FM- og elektromagnetiske induktionsmodeller, bør produktlitteratur advarsler stadig overholdes i forhold til nærhed.

Del:
Kommentarer