Virkningen af ​​astma på RBC Count

Virkningen af ​​astma på RBC Count

Et antal røde blodlegemer (RBC) måler antallet af blodlegemer indeholdt pr. Kubikmeter blod. Lægerne bestiller RBC tæller af forskellige årsager som for en fysisk, at overvåge kemoterapi og at undersøge virkningerne af tilstande, herunder hæmofili, anæmi og lungesygdomme som astma.

RBC niveauer

RBC-tæller indikerer normale niveauer og øger eller falder i røde blodlegemer, hvilket giver lægerne indsigt i at diagnosticere og behandle potentielle tilstande eller forstå kroppens respons på medicin og terapi. Ifølge leukæmi- og lymfomforeningen er gennemsnitlige voksne røde blodlegemer tæller mellem 4 og 5 millioner pr. Mikroliter blod hos voksne kvinder og 4,5 til 6 millioner pr. Mikroliter hos voksne hanner. Sygdomme som astma påvirker antallet af røde blodlegemer gennem stigninger.

Astma

Astma er en kronisk inflammatorisk sygdom i lungerne. Allergisk astma udløses af indånding af allergener som kæledyrsdander, støvmider og pollen i forhold til ikke-allergisk astma, som forværres af vejrforandringer, motion, følelsesmæssig stress og miljøirriterende. Begge former øger luftvejene, der forårsager hævelse og irritation, der oplever vejrtrækning, hvilket fører til en række symptomer.

Fungere

Personer med astma oplevelse indsnævring af vejrtrækningerne, hvilket giver mindre luft til lungerne. Denne reaktion fører til lungestress og symptomer på hvæsen, hoste, tæthed i brystet, åndenød og astmaangreb. Astma resulterer i lave iltniveauer og nedsat lungefunktion, hvilket påvirker den hastighed, hvormed røde blodlegemer leverer ilt til lungerne.

effekter

Røde blodlegemer produceres i knoglemarven og funktionen til at transportere ilt fra lungerne til kroppens væv og kuldioxid fra vævene til lungerne. RBC-tællinger af personer med astma vil sandsynligvis indikere forøgede røde blodlegemer, fordi de betændte og indsnævrede luftveje mindsker luftstrømmen, hvilket gør det muligt for ilt at nå lungerne. Astma begrænser den iltbærende kapacitet af røde blodlegemer, så kroppen kompenserer ved at producere flere røde blodlegemer i et forsøg på at transportere ilt til lungerne; dermed forhøjelse af røde blodlegemer.

Behandling

Forøgelse af røde blodlegemer kan være asymptomatisk eller kan føre til symptomer på desorientering, træthed, forvrænget syn og plettet hud. Behandling af astma ved at eliminere eksponering for udløsere og tage medicin som oral eller inhaleret kortikosteroider, beta-antagonister og antihistaminer resulterer i symptomer og nedsat RBC-tæller.

Del:
Kommentarer