Vil en revet rotator manchet helbrede uden kirurgi?

Vil en revet rotator manchet helbrede uden kirurgi?

En revet rotator manchet kan skyldes et pludseligt traume på skulderen under en sportsaktivitet eller blot ved gentagne bevægelser og overforbrug af leddet. Små tårer kan udvikle sig og kan være smertefuldt, hvilket begrænser dine daglige aktiviteter. Hvis tårerne ikke er alvorlige og med din dedikation til et terapiprogram, kan en revet rotator manchetskade helbrede uden kirurgi.

Indledende behandling

For at undgå operation for en revet rotator manchet, jo hurtigere du tager handling, desto bedre er din chance for genopretning. Aktiviteter, der forårsager smerte, såsom at nå overhead, tung løft eller jobrelaterede aktiviteter, der kan forværre skulderen, bliver nødt til at stoppe. Det vil være vigtigt at immobilisere skulderen med en slynge, is skulderen to til tre gange hver dag og tage antiinflammatorisk medicin til smerte og hævelse. Isning skal ske i 15 til 20 minutter hver session. Efter to dage begynder du at skifte glasurerne med varme. Dette vil trække blod til det skadede område og fremme helbredelse.

Fysisk terapi

De fleste mindre rotator manchet tårer kan helbrede uden kirurgi med et godt stretch- og træningsprogram. Når smerten er lettet, vil det være nødvendigt at begynde en stretching rutine for at holde skulderen fleksibel og fremme helbredelse. En fysioterapeut kan foreslå en styrket øvelsesrutine, der skal følges dagligt. Isning skal altid udføres efter træning for at lette smerter eller hævelse. Succes i helbredelse af en rotator manchetrivning uden kirurgi vil være afhængig af, hvor godt du overholder rehabiliteringsrutinen.

Overvejelser

Hvis det er for smertefuldt at udstyre eller styrke øvelser, overveje at have en kortisoninjektion. Dette skal ordineres og administreres af en læge. Det vil lindre smerten længe nok til at lade dig fortsætte med at udøve for at fremme helbredelse og styrkelse. En fuldstændig opsving fra en revet rotator manchet uden kirurgi vil kræve tålmodighed, engagement og selvdisciplin og kan tage uger og måneder med fysioterapi.

Del:
Kommentarer