Vil du spise moldy brød gør dig syg?

Vil du spise moldy brød gør dig syg?

Mold er et problem, der ofte plager mange husholdningsmæssige fødevarer. Det er ikke ualmindeligt at trække glemt mad fra køleskabet kun for at finde det dækket af et fuzzy grønt eller gråt lag. Mens de vokser op, advares de fleste børn for at undgå at spise mad, der er dækket af skimmelsvamp, men hvor risikabelt er det at spise mad?

Hvad er Mold?

Mold er en mikroskopisk svampe, der lever og trives på fødevarer. De fleste typer består af rødder, der invaderer de fødevarer, de lever på, stængler, der stiger over mad og sporer på enderne af stilke. Sporer gør det muligt for form at bevæge sig og sprede sig fra den ene overflade til den anden. Når form er synlig på overfladen af ​​en fødevare som brød, er det meget sandsynligt, at de har rejst dybt inde i brødet og spredt sig til andre stykker via sporer.

Farer ved forbrugsmuld

Nogle mennesker er udsat for allergiske reaktioner og åndedrætsbesvær, når de udsættes for skimmelsvamp. Mold er også i stand til at fremstille stoffer, der er kendt som mykotoksiner, også kendt som "svampegift". Derudover er nogle mugne fødevarer forurenet med bakterier, der vides at forårsage fødeforgiftning, såsom: Staphylococcus aureus, Salmonella, Clostridium perfringens, Campylobacter, Listeria monocytogenes, Vibrio parahaemolyticus, Bacillus cereus og Escherichia coli. Der er mange forskellige typer mykotoksiner, og symptomerne varierer afhængigt af typen og mængden der indtages. Generelt varierer symptomerne fra feber, mavesmerter, kvalme og opkastning til gastrointestinal blødning og leverskader.

Tips til at holde din mad sikker

Den mest vigtige måde at undgå at spise mugne fødevarer på, er at omhyggeligt inspicere dem, før de køber eller bruger dem. Hvis der er nogen synlig skimmel, er det sikreste at kassere fødevaren end at forsøge at afskære formen. Fordi skimmel danner rødder, er det i stand til dybt at invadere fødevareprodukter. Farlige stoffer kan endda findes omkring rødderne - disse stoffer er ikke synlige for det blotte øje og kan derfor ikke fjernes sikkert simpelthen ved at afskære den mugne del af mad. Muggvækst kan også minimeres ved regelmæssigt at rengøre indersiden af ​​køleskabet og lagre al mad på en ren og tør måde.

Konklusion

Nogle forme anvendes af fødevareindustrien til at skabe visse fødevarer, såsom: Roquefort, Blue, Brie og Camembert oste. Skimmel, der findes på andre fødevarer, er dog sandsynligvis usikker og kan forårsage alvorlig sygdom. Det er bedst at bortskaffe en af ​​følgende fødevarer, hvis de indeholder skimmel: frokostkød, bacon, hotdogs, kogt kød og fjerkræ, kogte gryderetter, kogte korn og pasta, blød ost, yoghurt og creme fraiche, syltetøj og gelé, brød og bagt varer, jordnøddesmør, bælgfrugter og nødder og bløde frugter og grøntsager.

Del:
Kommentarer