Venstre side mavesmerter og bensmerter

Venstre side mavesmerter og bensmerter

Venstre side mavesmerter og bensmerter kan have mange forskellige √•rsager. Hvis du har vedvarende mavesmerter og bensmerter, kan det v√¶re n√łdvendigt at konsultere en l√¶ge for at f√• en korrekt diagnose og behandlingsplan.

pancreatitis

Akut eller kronisk pankreatitis er en tilstand, der skyldes betændelse i bugspytkirtlen. Denne tilstand kan forekomme ved overdreven alkoholforbrug eller hos personer, der har en historie med gallesten. Pankreatitis kan forårsage smerter i maven, der udstråler til ryggen og muligvis benet.

Nyresten

Nyre sten kan ofte forårsage en betydelig mængde af venstre side mavesmerter, der kan udstråle i benet. Smerten er til stede, indtil nyrestenen er bestået. Andre nyretilstande, som også kan forårsage svær mavesmerter, er nyrebetænkning fra en tumor eller cyste (glomerulonefritis) og en nyreinfektion (pyelonefritis).

Helvedesild

Helvedesild (herpes zostervirus) er en hudtilstand, som kan forårsage hudlæsioner på ethvert område af kroppen. Disse læsioner er yderst smertefulde og opstår normalt på den ene side af kroppen.

Muskelstamme

En spændt muskel i mavemuren kan forårsage smerter på venstre side, som kan udstråle i benet. En spændt muskel kan forekomme fra en sportsaktivitet, intens træning eller en ulykke.

Forstoppelse

Mange mennesker, der bliver forstoppede, oplever mavesmerter, såvel som smerter, der udstråler ned på lårets front. Spise en velafbalanceret diæt, der er rig på fibre, eller ved hjælp af et fibertilskud, kan hjælpe med at lindre smerten ved forstoppelse.

Del:
Kommentarer