Uroxatral Vs. Flagyl

Uroxatral Vs. Flagyl

Uroxatral og Flomax er begge stoffer, der bruges til at behandle forstørrede prostater hos mænd. Disse lægemidler er meget ens, fordi de begge tilhører alfa-blokeringsgruppen af ​​lægemidler. De har lignende brug og bivirkninger. Den største forskel mellem de to er den måde de påvirker katarakt på.

Uroxatral

Uroxatral er et mærke af lægemidlet alfuzosin. Det slapper af musklerne i blæren og prostata, så urinen kan strømme mere frit. Det ordineres normalt i tabletter, der skal sluges hele i modsætning til at blive tygget eller knust. Du bør også tage Uroxatral efter et måltid og med et helt glas vand. Dette vil hjælpe det med at blive absorberet bedre af din krop.

Flagyl

Flomax er mærke af lægemidlet tamsulosin, som også gør det muligt for musklene i blæren og prostata at slappe af. Ligesom Uroxatral bør det tages i fuld mave og med masser af vand for at hjælpe det med at fungere mere effektivt. Flomax har været kendt for at forårsage floppy iris syndrom hos katarakt patienter. Det kan også påvirke seksuel funktion hos nogle mænd gennem retrograd ejakulation, hvor sæd ikke frigives, men skubbes ind i urinblæren.

Alpha-adrenerge blokkere

Både Flomax og Uroxatral er medlemmer af den alfa-adrenerge blokeringsgruppe af lægemidler. Ligesom navnet antyder, blokkerer disse lægemidler alfa-adrenerge receptorer. Disse receptorer er placeret på nervecellemembraner i det sympatiske nervesystem. Det sympatiske nervesystem er en gren af ​​dit nervesystem, der styrer dit respons på trusler og andre stimuli. Disse er ubevidste svar, hvilket betyder at du ikke kan kontrollere dem. Enkelt sagt, forhindrer alfa-adrenerge blokeringsmidler, at disse typer af nerveceller frakobles og sender information til din hjerne for at stramme bestemte muskler.

Bivirkninger og lægemiddelinteraktioner

Både Flomax og Uroxatral bør undgås, hvis du har nyresygdom, lavt blodtryk eller prostatacancer. Disse lægemidler er heller ikke beregnet til at blive taget sammen med visse lægemidler, såsom ketoconzol, itraconzol eller ritonavir. Du kan opleve svimmelhed, hovedpine og smertefuld erektion, der varer mere end fire timer med nogen af ​​disse stoffer. Uroxatral forårsager imidlertid ikke de samme problemer, som Flomax gør med floppy iris syndrom, og dermed kan de, der lider af grå stær, vælge det i stedet for Flomax.

Bundlinie

Uanset om du vælger Flomax eller Uroxatral til dine problemer med prostataforstørrelser, er det op til dig og din læge. I de fleste tilfælde vil din sundhedspleje rådgive dig baseret på bivirkninger og lægemiddelinteraktioner for hvert lægemiddel. De, der har katarakter og planlægger at have kirurgi, bør undgå Flomax. Kontakt altid din sundhedspleje, før du starter eller stopper receptpligtig medicin. Diskuter alle dine bekymringer med ham og tag hans råd alvorligt.

Del:
Kommentarer