Urinvejsinfektioner forårsaget af Klebsiella

Urinvejsinfektioner forårsaget af Klebsiella

Urinvejsinfektioner (også kendt som urinvejsinfektioner) er almindelige tilstande, især hos gravide, ældre og babyer. Symptomerne er forholdsvis små og kan ofte forveksles med andre forhold. Men hvis ubehandlet kan urinvejsinfektioner føre til alvorlige medicinske tilstande, herunder infektioner, der efterlader uoprettelig skade på nyrerne. Klebsiella, en stamme af bakterier, der er særligt resistent over for forskellige slags antibiotika, er ofte årsagen til kompliceret urininfektion.

Urinvejsinfektion

En urinvejsinfektion (UTI) er en betændelse i din krops urinproducerende system, herunder dine nyrer, blære og urinrør. UTI'er påvirker normalt din blære eller urinrøret, men kan også spredes til nyrerne, hvis de ikke behandles. Som regel har jo højere op infektionen rejst, jo mere alvorlig er det blevet. Din læge vil normalt behandle din UTI med en runde antibiotika og retninger for at drikke masser af vand for at skylle ud dit system. Klebsiella-forårsaget urinvejsinfektioner er resistente over for mange antibiotika og nogle gange skal behandles med en kombination af antibiotika.

Klebsiella

Selv om der er flere typer bakterier, der forårsager urinvejsinfektioner, er klebsiella blandt de mest almindelige. Klebsiella kan findes i jord og vand, men det er også en normal del af tarmkanalen. Det er også kendt at forårsage bakteriæmi og lungebetændelse, især hos patienter, der allerede har underliggende sundhedsproblemer. Selvom E. coli er en langt mere almindelig kilde til UTI'er, er klebsiella ofte skyldig i komplicerede UTI'er. Det kan være resistent over for mange antibiotika og har ofte brug for specialbehandling.

Årsager

Disse typer af urinvejsinfektioner opstår, når klebsiella finder sin vej fra tarmkanalen ind i urinsystemet. En gang indenfor begynder bakterierne at formere sig, hvilket forårsager smerte og irritation. Der er flere måder at bakterierne kommer ind i din urinvej. Du kan blive smittet gennem regelmæssigt samleje, fordi urinrøret er så tæt på analområdet. Gravide kvinder er særligt tilbøjelige til UTI'er, fordi et forstørret livmoder, der blokerer urinpassagen, kunne forhindre, at urinen tømmes fra blæren. Urinen sidder i blæren og giver en yngleplads til klebsiella og infektion.

Symptomer

Pludselige problemer med urinering eller et øget behov for urinering er tegn på urinvejsinfektion. En brændende fornemmelse ved urinering eller kraftige kramper i din bageste ryg er også tegn på et UTI. Blodig, overskyet eller ildelugtende urin indikerer også, at noget kan være forkert. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, skal du straks kontakte din læge for en diagnose.

Forebyggelse

Du kan undgå UTI'er eller hurtigere genopretning ved at drikke masser af vand for at skylle bakterierne fra din urinvej. Forøg dit immunforsvar og bekæmp alle former for infektioner ved at tage et daglig multivitamin. Tør altid forsiden mod ryggen efter en afføring for at forhindre bakterier i at finde vej ind i urinvejen. Rengør dine kønsorganer grundigt med varmt vand og mild sæbe mindst en gang om dagen og efter samleje. Også urinere, så snart du føler behovet for at undgå ophopning af urin i din blære.

Del:
Kommentarer