Urinvejsinfektion Hjem Behandlinger

Urinvejsinfektion Hjem Behandlinger

Urinvejsinfektioner (UTI'er) skyldes indførelsen af ​​bakterier i det sterile urinveje, ofte som følge af seksuel aktivitet eller ukorrekt tørring efter toilettering. UTI forekommer mest i urinrøret (røret gennem hvilket urinen forlader kroppen) eller blære. Blæreinfektioner rydder ofte op uden medicin; En blæreinfektion kan dog forværre og spredes til nyrerne. Mens de fleste blæreinfektioner kan behandles hjemme, kan nyreinfektioner være meget alvorlige og kan endda kræve indlæggelse.

Diagnose og komfort

Urinprøvesæt til hjemmet er tilgængelige uden recept for at teste for UTI'er. Disse kits arbejder ved at detektere de kemikalier, der afgives af de mest almindelige bakterier, der inficerer urinvejen. Disse test anses for at være ret præcise; Det er dog muligt at savne nogle infektioner. Din læge kan udføre mere præcise tests, herunder bakteriekulturer og følsomheder, som vil vise de mest effektive antibiotika til behandling af din infektion.

Urinvejsinfektioner kan forårsage en række ubehagelige symptomer, herunder forbrænding ved vandladning, nedsat mavesmerter og urinhastighed (selvom blæren for det meste er tom). Mange over-the-counter medicin er tilgængelige for at lindre disse symptomer. Husk, at disse lægemidler ikke behandler kilden til infektionen. Nogle almindelige typer af disse medikamenter omfatter Uristat, Cystex og AZO. Nogle af disse medikamenter vil forårsage en ufarlig ændring i urinfarve, og andre bivirkninger og allergiske reaktioner er mulige, så sørg for at læse etiketterne omhyggeligt.

Naturlige behandlinger

Den første regel i behandling af enhver UTI er at øge vandindtaget for at hjælpe med at skylle bakterierne fra kroppen. Nogle gange tilsættes et naturligt vanddrivende middel, som mælkebøtterod eller majssilke, for at øge urinproduktionen. Tranebær bruges ofte til at ændre urinvejsmiljøet, hvilket gør det uhyggeligt for bakterierne. Ifølge National Center for Complementary and Alternative Medicine kan tranebær også hjælpe med at forhindre UTI'er: "Forskning viser, at komponenter, der findes i tranebær, kan forhindre bakterier som E. coli fra at klamre sig til cellerne langs urinvæggens vægge og forårsage infektion." Kosttilskud, som hvidløg og ingefær, har naturligt forekommende antibakterielle egenskaber, som også kan hjælpe med at behandle et UTI.

Medicinsk intervention

Kontakt altid lægen, hvis du har spørgsmål om dine symptomer eller om behandling. Hvis du udvikler feber eller smerter i nedre ryg eller sider, skal du straks kontakte din læge, fordi disse er mulige tegn på en nyreinfektion. Hvis stigende væsker og andre naturlige behandlinger ikke lindrer dine symptomer om tre til syv dage, skal du kontakte din læge om receptpligtige antibiotika. Blæreinfektioner kan typisk behandles hjemme med en række antibiotika, herunder amoxicillin, cephalosporiner, sulfonamider og quinoloner. Nyreinfektioner skal behandles aggressivt, ofte med IV-antibiotika, for at forhindre skade på nyrerne.

Del:
Kommentarer