Undgået mad i en blød kost

Undgået mad i en blød kost

Består af bløde, let tyggede og fordøjede fødevarer, anvendes en blød kost af dem med mund-, hals- eller fordøjelsesproblemer. De bløde fødevarer gør at sluge lettere og mindre smertefuldt. Der er flere fødevarer, der bør undgås på en blød kost. En grundlæggende retningslinje er, at enhver mad, der kræver overdreven tygge, bør afstå fra.

Rå Frugter og Veggies

Rå frugter og grøntsager består af en betydelig mængde cellulose. Dette gør at tygge og fordøje dem vanskeligt, fordi kroppen ikke kan fordøje cellulose. Du kan dog lave mad eller blande frugt og grøntsager for at gøre dem lettere at tygge, sluge og fordøje.

Fødevarer med frø

Fødevarer med frø, såsom hindbær og brombær, gør tygge vanskeligt og smertefuldt. Brød eller kager med frø eller nødder i dem bør også undgås.

Tørret mad

Enhver form for dehydreret mad bør undgås. Fjernelse af vandet fra frugt, grøntsager eller kød gør den resulterende mad meget hård, snoet og vanskelig at tygge og fordøje.

Non-Tender Meat

Ethvert kød, som du skal skære med en kniv eller tåre klumper af, skal undgås. Kød skal være yderst ømt og kræver lidt tygge for at blive inkluderet i en blød kost. Husk også på, at det meste kød kræver en betydelig mængde tid til at fordøje og behandle. Minimere inklusion af kød. Undgå hotdogs og brats.

Nødder og jordnøddesmør

Undgå nødder. De er hårde og crunchy og bør derfor undgås. Jordnøddesmør er ekstremt tyk og svær at svælge.

Ost

Ost er ikke kun svært at tygge, det er ekstremt svært at fordøje.

Chips, Crackers og Cookies

Alle er fulde af korn og sukkerarter, og mange er knaprige. Kornene og sukkerne gør fordøjelsen vanskelig, og knapheden kan forårsage smerte under tygning. Undgå også pretzels og chips.

Del:
Kommentarer