Ulemper for piger i sport

Ulemper for piger i sport

Mens afsnit IX og øget bevidsthed om mulighederne for piger i sport har forbedret situationen i de sidste par generationer, har piger i sport stadig nogle ulemper. Piger kan ikke have chancerne for at deltage i sport, som drenge gør, eller de ressourcer der er nødvendige for at lykkes. De kan også blive udsat for større risiko for skade end deres mandlige modstykker.

Manglende muligheder

Women's Sports Foundation rapporterer, at piger har 1,3 millioner færre muligheder for at deltage i gymnasial sport end drenge gør. Dette tager ikke højde for de vanskeligheder, der opstår, når piger skal tvinge sig ind i en sport, der traditionelt er rettet mod drenge. For eksempel kan piger have en hård tid at deltage i Little League Baseball hold, selvom Mo'ne Davis og hendes standout-præstation i 2014 Little League World Series kan ændre det. Piger, der håber at spille fodbold eller deltage i brydningsteamet, må måske overvinde modstand og skepsis, som ikke ville blive vist for drenge.

Resource Allocation

Bare fordi piger kan få hold til at spille på, betyder det ikke, at de får de samme ressourcer, som drenge gør. Ligestilling indebærer lignende behandling for så vidt angår udstyr og forsyninger, omklædningsrum og øvelsesfaciliteter, planlægning af spil og øvelsestider og andre variabler. Et piger fodboldhold kan for eksempel have samme roster pletter som drenge, men ikke den samme adgang til turneringer eller rejser muligheder. Et pigerfelthockeyhold kan regelmæssigt henføres til et underordnet felt, så en drenge fodboldkamp kan bruge de bedre faciliteter.

Skadesrisiko

Sport giver skade for alle, men i nogle tilfælde ser det ud til, at kvinder er mere sårbare. En undersøgelse i American Journal of Sports Medicine viste, at piger rapporterede dobbelt så mange hjernerystelser som følge af fodboldskader i forhold til drenge. Skiløbere og basketball spillere lider et uforholdsmæssigt stort antal knæskader i forhold til mænd. Denne ulempe stiger, når den er forværret af manglende kvalificeret coaching eller på stedet medicinsk personale, som drenge sport kan modtage.

Færre roller modeller

Piger har ikke en mangel på succesfulde atleter, de kan pege på som eksempler på kvinders sportspræstationer, med Mia Hamm, Brittney Grenier og Missy Franklin kun tre eksempler. Men på daglig basis får kvindernes sport ikke dybden og bredden af ​​dækningen, som mænds sport gør, og højdepunkter kan være sværere at finde. Derudover rapporterer Women's Sports Foundation at peer press og sociale forventninger kan holde piger væk fra sport til fordel for andre aktiviteter.

Del:
Kommentarer