Typer af tandpartier

Typer af tandpartier

En tandpartial eller bro er en protese, som du placerer i munden for at erstatte funktionen og udseendet af et par manglende tænder, når nogle naturlige tænder forbliver. Det er normalt lavet af metal og plast. Det er muligt at få aftagelige partielle proteser eller faste partielle proteser.

Fakta

De to hovedtyper af dentalpartikler er faste og aftagelige. De resterende tænder har meget at gøre med at bestemme hvilken type der er et bedre valg for dig. Et fast tandparti lægger kunstige tænder i kæben med en tandkron. Det kan også fastgøres under tyggegummiet med tandimplantater. Aftagelige dentalpartikler består af en metalramme med plastiske tænder og tyggegummiområder. Metal klemmer holder proteserne på plads, men de kan nemt fjernes til rengøring.

Fordele

Hvis du har mistet nogle tænder, gør det delvis lettere for dig at tale og tygge. De hjælper med at bevare formen på dit ansigt og forhindre de resterende tænder i at skifte. Dental partials forhindre problemer, der skyldes ændringer i tænder afstand, såsom TMJ, hovedpine og ørepine.

Midlertidige partier

Midlertidige tandpartialer kan laves inden de naturlige tænder udvindes. En flipperprotes er lavet af akryl og erstatter en eller flere tænder, indtil en anden form for behandling kan udføres. Når du har ekstraheret tænder, skal din mund helbrede i mindst fire uger, før du kan få permanent permanent tandprotes. Den midlertidige del giver dig mulighed for at spise og tale uden problemer, mens der produceres et permanent tandprotes.

Overvejelser

Faste dentalpartikler er cementeret på plads. De ser mere ud som naturlige tænder, men koster en hel del mere end aftagelige tandpartier. Faste partier skal understøttes af sunde tænder i nærheden. De kan være lavet af porcelæn eller porcelæn over en guldramme. Faste partikler er sværere at rengøre end aftagelige partier. Aftagelige partier kan fjernes og udskiftes som ønsket. Der er flere forskellige stilarter af aftagelige partier, som adskiller sig i det materiale, der bruges til at understøtte de falske tænder.

Konklusion

Falske tænder er designet til at matche udseendet af resten af ​​tænderne, herunder form, størrelse og farve. Hvis partielle proteser er udformet korrekt, vil de være behagelige at bære og fungere ligesom resten af ​​dine tænder.

Del:
Kommentarer