Typer af sociopater

Typer af sociopater

Sociopatisk personlighedsforstyrrelse eller som det også er kendt, antisocial personlighedsforstyrrelse, er karakteriseret som manglende evne til at bryde sig om ret eller forkert opførsel og hvordan det påvirker andre mennesker. Symptomer kan omfatte løgn, vold, manglende anger, agitation og dårlig arbejdsmoral. Der er flere forskellige typer af sociopater som den almindelige, fremmede, aggressive og dysociale. Find ud af mere om personer, der har en sociopatisk personlighedsforstyrrelse.

Den fælles sociopat

Fælles sociopater udgør størstedelen af ​​de sociopatiske personlighedsforstyrrelser. De bruger sjældent deres bevidste, når de træffer beslutninger, der kan påvirke andre mennesker. De virker i en konstant tilstand, hvor de enten rejser sig eller sover i krisecentre. Mange er stolte af deres anti-autoritative natur. Generelt er disse mennesker tilfredse med deres liv og shirking ethvert ansvar for deres handlinger.

Alienated Type

Alienerede sociopater har problemer med at indse hos andre individer. De er ude af stand til at føle følelsesmæssig intimitet eller forbindelser til andre i verden. Nogle årsager kan være arv gennem genetik eller et unloving miljø under ungdommen. Mange kan ikke indeholde voldelige opfordringer og adfærd i kriminel adfærd. Mange individer viser flere følelser over for et kæledyr eller en genstand end et menneske. Fælles symptomer af denne type er manipulation, uansvarlighed, afvisning af at overholde de samfundsmæssige normer og overdrevet seksualitet. Denne gruppe er yderligere opdelt i Disappiliated Type, Hostile Type, Disempathetic Type og Cheated Type.

Disaffiliated Type

Manglende evne til at forbinde med andre påvirker personen i alle aspekter af livet. Alle forhold i denne persons liv er udført med fuldstændig mangel på intimitet. David Thoreson Lykken, forfatter til "Den antisociale personlighed", hævder, at denne type sociopath manglede pleje af en omsorgsperson, der bidrog til sociopatets underudvikling af kærlighed og vedhæftning.

Fjendtlig type

Den fjendtlige type sociopath er konsekvent vred, voldelig og aggressiv. De føler sig fuldstændig afvist af samfundet. Disse typer forhindrer sig i at føle sig trist og deprimeret ved stærkt at stole på deres vrede som en slags overlevelsesmekanisme.

Disempathetic Type

Den disempathetic type er i stand til at føle en følelsesmæssig forbindelse til en begrænset gruppe mennesker. Denne gruppe kan omfatte venner, kæledyr eller familiemedlemmer. Sociopathen betragter mennesker udenfor gruppen som objekter. Typisk har folk en bred kreds af empati for andre; Imidlertid kan mange mennesker ikke føle medfølelse for visse mennesker som mordere eller kriminelle. Sociopath adskiller sig fra normale mennesker ved at have en lille gruppe mennesker, som de tilsyneladende bryr sig om.

De snydte og aggressive sociopater

Den snydte sociopath føler sig dårligt stillet af en ukontrollabel omstændighed i livet. De kan føle sig snydt af en fysisk handicap eller hvad de anser for et uattraktivt udseende. Disse typer nægter at følge regler fastsat af samfundet, fordi de føler at de er blevet snydt ud af at have et godt liv.

Aggressive sociopater bruger vold, intimidering og dominerende adfærd for at få deres vej. At have kontrol over deres ofre og opleve magtternes kraft gennem deres vold synes at være den eneste tilfredsstillelse, de får fra livet.

Den dysociale sociopat

Den dysociale sociopath er psykologisk normal, men tilpasser sig selv med en gruppe, der regelmæssigt bryder sociale normer og er voldelig. Militærgrupper, organiseret kriminalitet og guerilla soldater er dele af denne gruppe. Disse mennesker har en kreds af venner eller co-conspirators for hvem de føler ægte kærlighed; Men de ignorerer følelser af mennesker uden for denne gruppe.

Del:
Kommentarer