Typer af snyd i sport

Typer af snyd i sport

Så længe der findes atletisk konkurrence, så vil begrebet brugen af ​​underhandede metoder få en fordel. Snyd er undertiden taget for givet i sport, men alvorlige beskyldninger af det kan beskadige omdømme og karriere. Fuskeskandaler kan også skade publikum af en sport, hvis fans begynder at tro på, hvad de ser, er ikke på niveau.

Ydelsesfremmende stoffer

Den mest udbredte form for bedrageri fra 2011 er brugen af ​​præstationsfremmende stoffer som steroider. Baseball medier begyndte at kalde årene mellem 2000 og 2008 "Steroid Era", fordi så mange spillere enten blev indrømmet til eller blev anklaget for at bruge steroider eller humane væksthormoner. Som følge heraf blev spillere med statistikker, der var værdige til Hall of Fame, især Mark McGwire og Rafael Palmeiro, afvist mange afstemninger. Narkotikaafgifter også farvede rykte af stjerner af mange andre sportsgrene fra pro ligaer til OL.

Gambling og bestikkelse

Gambling truer integriteten af ​​en sport, da en deltager kan ændre resultatet af et spil. I 1919 blev otte medlemmer af Chicago White Sox anklaget for at kaste World Series som en del af en gamblingfix. Spillerne, herunder "Shoeless" Joe Jackson, blev fundet uskyldige i retten, men blev forbudt fra spillet for livet. "Black Sox" -skandalen var baseballs største gambling sorte mærke indtil 1989. I 1985 satte Pete Rose den store liga rekord for hits, samtidig med at han fungerede som leder af Cincinnati Reds. I 1989 viste en særlig rapport, at Rose havde satse på baseball, herunder nogle spil, han lykkedes. Han fik et livstidsforbud. Fra 2011 var den all-time hits leder stadig ikke berettiget til Hall of Fame. Pro basketball havde sin egen skandale i juli 2007. Dommeren Tim Donaghy blev undersøgt og derefter fyret for hans engagement i en gambling ring.

Snyd med video

Under 2007 National Football League sæsonen blev New England Patriots, en flerårig Super Bowl contender, anklaget for at binde New York Jets sidelinjen. Det blev senere afsløret, at de også registrerede praksis før Super Bowl år tidligere. Baseball hold er blevet anklaget for at bruge videokameraer til at stjæle modstandernes teams tegn.

Spiller snavsede

At snyde kan også være lige så simpelt som at stikke ud en fod for at rejse en modspiller. Det anses også for en snyde at stjæle tegn eller spiller fra en modstander. Udstyrsbekæmpelser overvåges i nogle sportsgrene som auto racing, mens ulovlige bevægelser, uanset om de er beregnet til at være snyd eller ej, kan få en spiller smidt ud af nogle sportsbegivenheder.

Del:
Kommentarer