Typer af prosthetiske hoftehæftninger

Typer af prosthetiske hoftehæftninger

Når du vælger en hoftepræstationsprotese, skal du vide, hvilke der vil vare længst og have den laveste fejlfrekvens. Du og din ortopædkirurg bør diskutere fordele og risici for hver implantattype. Den største forskel blandt proteser er den type materiale, der bruges til at erstatte hoften. Din alder, vægt, aktivitetsniveau, type hoftebeskadigelse eller sygdom og alvorligheden af ​​hoftegigt er alle faktorer, der påvirker hvilket implantat der er bedst for dig.

Metal-on-metal

En mulighed for total hofteudskiftning er en metal-på-metal protese. Dette implantat består af en metalstik, en metalkugle, der går ind i stikkontakten og en metalstamme, der går ind i lårbenet. Metal-on-metal protesen reducerer risikoen for dislokation efter operation. Også din nye hofte har en lav slidstyrke, hvilket øger dens levetid. Men når kuglen og stikket gnider sammen under bevægelse, kan nogle metalstykker komme ud og beskadige nærliggende knogler og andet væv. Dette kan være smertefuldt og muligvis føre til implantatfejl.

Metal-on-Polyethylen

Den mest almindelige type hofte erstatning implantat er metal-på-polyethylen protese, som består af en kugle og stang lavet af metal og en stikkontakt lavet af polyethylen, en type plast. Meget tværbundet polyethylen er en nyere type plastik, som giver mindre slid på hoftsamlingen i forhold til traditionel polyethylen. Meget tværbundet polyethylen har imidlertid ikke de samme brudresistente egenskaber som traditionelle implantater. De partikler, der kommer ud af den tværbundne polyethylen, kan også være mere biologisk aktive. Disse bioaktive partikler kan føre til betændelse og mulige knogleforandringer, som potentielt resulterer i løsningen eller svigt i den nye hofte.

Keramisk-on-Polyethylen

For yngre patienter kan en keramisk-på-polyethylenprothese være et foretrukket valg på grund af dets holdbarhed. Denne type protese indbefatter en kugle fremstillet af keramisk materiale og en polyethylenstik. Hovedfordelen ved denne type protese er reduktion i led slid i forhold til en metal-på-polyethylen protese. Det keramiske materiale forbliver bedre smurt end andre protesmaterialer. Denne type hofteprotes er dyrere end andre.

Keramisk-on-Ceramic

En anden protetisk mulighed er det keramiske-på-keramiske hofteimplantat. Din hofte udskiftning vil omfatte en keramisk kugle og en stikkontakt med keramikforing. Fordi alt materiale er keramisk, har denne type proteser den laveste slidhastighed ud af en hvilken som helst enhed. Også færre partikler frigives fra protesen under bevægelse, og partiklerne er ikke så biologisk aktive som dem fra andre typer implantater. En potentiel ulempe ved dette implantat er en risiko for brud på det keramiske hoved og stikkontakten. Squeaking er et andet problem med en keramisk-på-keramisk protese. Dette kan være en gener og øge din chance for en revision operation.

Del:
Kommentarer