Typer af orme i menneskekroppen

Typer af orme i menneskekroppen

Orme er en parasit, vi typisk ikke spiser med mennesker i denne dag og alder. Mens vi næsten forventer, at vores hunde, heste og katte lider af dem, forbliver det faktum, at mennesker også er dyr, og der er et stort udvalg af orme, der ville elske at gøre deres hjem inde i menneskekroppen.

børneorm

Den mest almindelige form for orm, der kan findes i den menneskelige krop, er pinworm. Pinworms bor i tyktarmen, men lad dem lægge deres æg på ydersiden af ​​værtsens krop, typisk om natten på et sted, hvor værten vil reflektere ridse og således transportere æggene for at inficere en ny person eller genføde værten.

hageorm

Hookworms er en særligt uhyggelig parasit, der faktisk har tænder, ifølge Allergyescape. Infektion kan skyldes forbrug af kompromitteret frugt eller vand, eller ved at komme i kontakt med jord eller vand, hvor ormene opholder sig. Denne parasit lever i tarmene, hvor den drikker blod.

rundorm

En anden almindelig type orm, der kan gøre sit hjem i den menneskelige krop, er rundorm. Inficeret jord eller frugt er den vigtigste metode til overførsel til mennesker. I modsætning til de fleste andre orme kan rundorms æg finde vej fra tarmene til andre organer, hvor de kan gøre store skader.

bændelorm

En af de mere velkendte parasitter, knogler er almindeligvis fundet hos katte og hunde, men har også været kendt for at gøre deres hjem hos mennesker også. Undercooked fisk er en potentiel årsag til transmission. Denne parasit feeds ved at binde sig til tarmvæggen, hvor den lever af næringsstoffer, som kroppen absorberer.

Lever Flukes

Leverflugter gør deres hjem i menneskekroppen, hvor de angriber leveren og laver huller. De kan overleve i årtier. Der er en bred vifte af metoder til at blive inficeret af en leverfluk, herunder at spise forurenet mad eller drikke forurenet vand.

Del:
Kommentarer