Typer af kropsholdning

Typer af kropsholdning

Kropsstilling er et relativt lille og simpelt aspekt af den menneskelige krop, som kan have stor indflydelse på den generelle sundhed og velvære. Holdning er, hvordan en person holder sin krop oprejst, om han sidder, står eller ligger ned. Behandling er vigtig, når man overvejer ting som lungekapacitet, leddens helbred og rygmuskulaturstyrke. Kendskab til forskellige typer kropsstillinger kan hjælpe dig med at evaluere din egen kropsholdning.

Normal

t er vanskeligt at definere, hvad "normal" eller "korrekt" arbejdsstilling er "Se Reference 1." Mennesker kommer i alle former og størrelser, og deres rygsøjler passer i overensstemmelse hermed. Der findes imidlertid nogle generelle retningslinjer. For eksempel bør skuldrene holdes tilbage midt imellem brystet og ryggen. Hovedet skal også holdes oprejst, i modsætning til lov til at falde fremad. Ryggen skal være lige, men ikke buet overdrevent, med skinkerne udragende lidt.

daske

Slouching er almindelig blandt den generelle befolkning, hvor 20% af mændene og 15% af kvinderne slår i nogen grad "Se Reference 2." Det officielle kliniske navn er "kypholordosis", der refererer til kombinationen af ​​en knækket ryg og hovedet spænder fremad. Skulderne er også afrundet fremad, hvilket reducerer lungekapaciteten over tid. Denne kropsholdning er almindelig hos personer, der arbejder lange timer på et kontor, og bruger deres tid på en computer "Se Reference 3."

Stooping eller Swayback

Personer, der bukker, har en tendens til at lægge meget af deres vægt på ryggen, hvilket kan føre til rygsmerter i det lange løb. I denne stilling bevæges hofterne fremad i forhold til fødderne, med ryg og skuldre lænede sig tilbage. Knæene er meget lige, selv hyperextended, og hovedet kraner fremad. Stooped eller swayback holdning er almindelig hos unge mennesker, især teenagere, såvel som personer, der står i længere tid.

Opføre

Selvom god arbejdsstilling betyder stående oprejst i forhold til tyngdekraften, kan overkompensation forekomme. I en overdrevent opret stilling bevæger den nedre ryg sig forover, med skuldrene trukket tilbage og brystet skubbes ud. Rumperne strækker sig også i ekstrem grad.

Del:
Kommentarer