Typer af gearskiftere til en cykel

Typer af gearskiftere til en cykel

Som den sene cykelekspert Sheldon Brown bemærkede, er udtrykket "shifter" i sig selv noget ukorrekt. Cykel derailleurs eller interne navsystemer gør faktisk skiftet, mens skifteren simpelthen styrer den handling. Du klikker, vrider, trækker eller klikker og, magisk, dine cykelskift. Typisk er visse cykelstile udstyret med bestemte shifters.

Road Bike Shift Levers

Race-stil road cykler tendens til at komme med, hvad der simpelthen er kendt som "road shifters." Normalt er shifter mekanismen på en racercykel en del af samme forsamling som bremserne. Skiftehåndtaget kan fordoble som bremsearmen. Når du bevæger bremsearmen mod midten af ​​cyklen, ændrer cyklen gearene (venstre skifter styrer de forreste gear, mens den rigtige skifter styrer baghjulene). Normalt er en ekstra gearhåndtag placeret på undersiden af ​​bremsearmen. Denne håndtag skifter sædvanligvis cyklen i modsat retning af skiftehåndtaget, som er en og den samme som bremsearmen. Fra april 2010 er Shimano det dominerende cykelkomponenter selskab. Dura-Ace er Shimano's top of the line shifter model med den nedre ende Shimano Sora og Tiagra, der tjener som entry level produkter.

Trigger Shifters

Trigger-stil shifters kommer som regel standard på hybrid- og mountainbikes. I modsætning til vejskifter, der er designet til at arbejde med drop handlebøjler, er trigger shifters kompatible med oprejste styringer. Trigger shifters kan fungere på flere måder. I de fleste tilfælde bliver små håndtag skubbet, trukket eller tappet for at "udløse" et gearskifte. Nogle skiftesystemer bruger en enkelt håndtag på hver til at styre både op og ned skifte, mens andre har separate niveauer for hver funktion.

Grip Shifters

Du har tendens til at finde greb shifters på komfort-orienterede cykler, såsom komfort hybrider og krydstogter. Tæt på navnet er greb shifters en del af cyklens greb. Griberne er de (sædvanligvis) gummibånd, der glider på enden af ​​styret for at give komfort og trækkraft. Grip shifters er placeret i slutningen af ​​grebet, som du ser mod midten af ​​styret. For at skifte gear, skal du bare flytte grebet rundt. En hak svarer til ændringen af ​​et gear og så videre. Hovedfunktionen af ​​et greb shifter er komfort og brugervenlighed. Du er næppe nødt til at flytte dine hænder fra en normal kørestilling for at betjene et grebskifter.

Mens et internt hubsystem ikke er teknisk en shifter, er det værd at nævne. Simple trigger eller greb shifters kontrollerer normalt interne gearing systemer. I modsætning til en cykel med traditionel spedalarm finder de interne gear systemer cykelens gear inden i navet. Navet er den del af cyklen, som alle dine eger forbinder til i midten af ​​hjulet. Indkapsling af gearene beskytter dem mod affald og vand. Med andre systemer skal du være pedal til at skifte gear. Med et internt hub kan du faktisk styre dine shifters og skifte gear i stilstand eller når du kaster.

Del:
Kommentarer