Typer af bindinger til langrendsløjper

Typer af bindinger til langrendsløjper

At vælge den rigtige type bindende til brug når langrend kan være forvirrende. Uanset om du er skøjteløb eller klassisk skiløb, varierer bindingerne i stilarter, pris og funktion. Bindinger og støvler er ofte ikke kompatible mellem systemer. Virksomheder opdaterer løbende de nuværende bindinger, så de bedre passer til alle slags skiløbere. Det første du skal gøre er at afgøre, hvilken type skiløb du skal gøre og derefter gå derfra.

NNN (New Nordic Norm)

Den mest typiske type langrendsløjpe, New Nordic Norm, blev udviklet af Rottefella Company i 1985. NNN bindinger blev forbedret i 1990. Gamle NNN støvler er ikke kompatible med de nyere NNN bindinger og nye NNN støvler gør ikke arbejde med gamle NNN bindinger. NNN-kompatible støvler har en metalstang på bunden af ​​støvlet - på forsiden af ​​støvlet under tæerne - som giver dig mulighed for at træde ind i bindingen. Stangen henter låsemekanismen og låser på plads. Nogle ski har to kamme på overfladen, der ligeledes passer til ryggen på sålerne på dine støvler. For at fjerne fra bindingen løft du støvlerne fra tæerne op mod din skinne. NNN bindinger kan findes på standard cross-country ski samt skate ski.

Salomon Nordic System Pilot (SNS)

Udviklet af firmaet Salomon og baseret på en ide fra Bjørn Dæhlie bruger SNS bindende to stænger på kompatible støvler over tæerne. Stængerne klikker på to forskellige slots. SNS ski har kun en højderyg for justering på overfladen, ligesom støvlerne. Med kun en højderyg, er der mindre stabilitet, men også mindre chance for isning. For at komme ind og ud af skiene træder du ind i bindingen og frigivelsen ved at løfte tæerne op, ligesom NNN-bindingerne. SNS bindinger og støvler er ikke kompatible med NNN støvler og bindinger. Pilot støvler vil arbejde med SNS Profil og Pilot bindinger. Disse bindinger bruges til både skøjteløb og klassisk langrend, men har forskellige designs til hver. Laks og Atomic er to mærker, der gør denne type bindende. Dette er den dyreste type bindende.

Salomon Nordic System Profil (SNS-P)

Denne type binding er Salomons nyeste bindende og den anvendte standard SNS-binding. I modsætning til Piloten har denne binding kun en stang over tæerne. Der er stadig kun en højderyg, der løber op fra ski til boot. Disse bindinger kommer i mange forskellige typer fra rekreation til racing. De kan findes på skøjte- og langrendsløjper. Profil støvler arbejder kun med Profil bindinger. Disse bindinger er billigere end Pilotbindingerne.

NNN eller SNS?

Der er ingen reel fordel ved at vælge et system over det andet. Start med at vælge den rigtige boot til dig og vælg derefter den tilsvarende binding derfra. Støvler er hvor du skal bruge de ekstra penge, da de kontrollerer dine ski.

Backcountry (BC)

Backcountry bindinger kommer i både SNS og NNN versioner. BC støvler er de eneste støvler, der vil arbejde med BC udpegede bindinger. Du kan ikke blande mellem SNS BC og NNN BC versioner. Disse systemer er lette og har overlegen kontrol for downhill og ungroomed terræn. Ekstra trækkraft sættes til støvlerne, og bindingerne er mere robuste for forholdene.

Del:
Kommentarer