Typer af billardspil

Typer af billardspil

De fleste billard spillere deltager i en af ​​fem sorter af spillet: Ni Ball, Otte Ball, En Pocket, Cutthroat eller 14,1 Kontinuerlig. Alle spilles på et stort tæppebord med fire hjørner og to sidelommer, op til 15 nummererede og farvede billardkugler, en cue stick og en cue ball. Formålet er at lomme en bestemt gruppe bolde, nogle gange i en bestemt rækkefølge.

Otte bold

Otte Ball spilles med 15 bolde og cue bolden. At vinde kræver, at en spiller lommer den otte bold efter at have lommet alle syv af striberne eller de faste stoffer. At rakke til otte bold, placere otte-ballen i midten, en stribe bold i et baghjørne, en solid bold i det andet baghjørne og resten af ​​kuglerne i hvilken som helst rækkefølge.

Ni Ball

Nine Ball bruger de første ni nummererede bolde og cue bolden. Formålet er at synke ni-kuglen. Juridiske skud vil medføre, at kuglebolden først kontakter den laveste nummererede bold på bordet. Den laveste nummererede bold behøver dog ikke at være den ene pocketed for at fortsætte din tur. At rakke til Nine Ball, placere bolde i en diamantform på forsiden af ​​racket med ni-bolden i midten og en-bolden foran.

En lomme

For at vinde et spil med One Pocket, skal du lomme otte bolde ud af 15 i en lomme på billardbordet. Spillere vælger i begyndelsen af ​​spillet hvilket hjørne lomme de vil ramme ind. Hvis du ved et uheld lægger en bold ind i modstanderens lomme, tæller skuddet for modstanderen. Bolte pocketed i ikke-mål lommer skal placeres tilbage på bordet. Rack det samme som for otte ball.

14.1 Kontinuerlig

Du optjener point i 14.1 Kontinuerlig ved at kalde hvilken bold vil falde i hvilken lomme og derefter lave skuddet. Giv dig selv et punkt for hvert succesfuldt skud. Efter at 14 bolde er pakket, vender de tilbage til bordet og rackes, men med forreste plads ledig. Spilleren forsøger derefter at forsøge at lomme den 15. bold på en sådan måde, at de nyligt rackede bolde ikke forstyrres. Første spiller til 150 point vinder. Rack det samme som for otte ball.

Cutthroat (Elimination)

Cutthroat (eller Elimination, som det også er kendt) er et spil for tre spillere, hvor hver spiller forsøger at vinde ved at pocketing de to andre bolders kugler. De 15 bolde er opdelt i tre grupper: en til fem, seks til ti og 11 til 15. Spillere kan enten vælge en gruppe af bolde før spillet starter eller tildeles en gruppe, som hver begynder lommebog. Hvis du ridser, vender en bold af begge modstandere tilbage til bordet, selvom en af ​​modstanderne har fjernet alle sine bolde. Din tur fortsætter så længe du lommer en bold. Du kan endda lomme din egen bold for at kunne fortsætte med at skyde. Rack det samme som for otte ball.

Del:
Kommentarer