Trin, din krop går igennem, når du holder op med at ryge

Trin, din krop går igennem, når du holder op med at ryge

Stop rygeoversigt

I dag ser du ovennævnte røgfri tegn på næsten alle døre på ethvert offentligt sted, du indtaster, uanset om det er en restaurant, natklub eller kaffebar. Rygning synes at være ude af stil og med god grund! Ifølge US Surgeon General er rygestop (standsning af rygning) det enkelt vigtigste skridt, som rygere kan tage for at forbedre livets længde og kvalitet. " (American Cancer Society). Men det er ikke let at bryde narkotikasamfundet - rygning er velkendt for at være en af ​​de sværeste vaner at bryde med nikotinens vanedannende virkninger, der konkurrerer med andre skadelige ulovlige stoffer, som f.eks. Crack-kokain eller heroin.

Når en ryger gør det første skridt, krymper den sidste pakke cigaretter og forpligter sig til at afslutte, vil han eller hun blive udsat for en enorm udfordring af vilje. Men viljestyrke kan hjælpes sammen med at erkende virkningerne af at holde op med at ryge på kroppen, hvoraf nogle forekommer meget hurtigere end mange mennesker indser.

Afslutning af rygning er en fysisk såvel som en psykologisk proces, og her vil vi undersøge de fysiske forandringer, der opstår i kroppen fra de første tyve minutter efter at have stubbet den sidste røv helt i årtier uden røg.

Virkninger af at holde op med at ryge --- Det første år

Ifølge American Cancer Society begynder de første fysiske ændringer kun at indtræde i tyve minutter uden en cigaret. Efter denne korte tidsramme falder hjertefrekvensen og blodtrykket. Så efter tolv timer vender kulilteindholdet i blodet tilbage til et normalt niveau.

To til tre uger efter at have slået vanen, forbedrer lungefunktionen, og du har bedre kardiovaskulær cirkulation. I løbet af de næste ni måneder vil ex-rygerne opleve mindre hacking og hoste, hans eller hendes lunger vil bedre kunne klare slim og risikoen for infektion i lungerne bliver reduceret.

Hvis den tidligere ryger gør det til et år uden en cigaret, er det ifølge American Cancer Society, at risikoen for hjertesygdom nu er halvdelen af ​​den, der ryger.

Tingene tager endnu et stykke tid at vende tilbage til normal i kroppen, så lad os se på fordelene på lang sigt.

Effekter af flere år som ikke-ryger

US Surgeon General rapporterer, at risikoen for slagtilfælde reduceres til en ikke-ryger fra fem til femten år efter at have afbrudt rygercigaretter.

Efter ti år som ikke-ryger reduceres en persons risiko for at få lungekræft til omkring halvdelen af ​​den, der fortsætter med at ryge. Risikoen for andre former for kræft er også reduceret, herunder kræft i mundkræft, hals og bugspytkirtlen. (US Surgeon General's rapport)

Så hvis du er en ryger, der tænker på at give op cigaretter, kan oplysningerne her hjælpe dig med at "trække vejret lettere" gennem hvide knogler de første par uger og måneder. At holde øje med de langsigtede virkninger af rygestop på kroppen er en glimrende måde at være motiveret til at forblive røgfri.

Del:
Kommentarer