Tricks til at slippe af med en kulde pĂĄ en dag

Tricks til at slippe af med en kulde pĂĄ en dag

Alle hader forkølelse. Symptomerne er kendte: ømt, ridset hals, hackende hoste og tøs næse. Det tager normalt mindst fem dage at komme helt ud af en vedvarende forkølelse. Men ændringer i kost og livsstil kan fremskynde dit opsving. Prøv disse tricks for hurtigt at koble en forkølelse.

Drik vand

Væsker er meget vigtige, når man kæmper forkølet. Bliv hydreret ved at indtage mindst seks glas klart vand om dagen. Inkorporere usødet, naturlig frugt og grøntsagssaft og undgå vanddrivende væsker som kaffe, sort te og sodavand. Disse drikkevarer kan have en dehydrerende virkning på din krop. Væske fugtiger slimhinderne i din næse og hals, som hjælper med at holde infektionen i stykker. Vand hjælper din krop til at slippe af med affald og toksiner, samtidig med at dit blod og celler fungerer korrekt. Sørg også for at drikke mere vand, hvis du blæser din næse ofte for at genopbygge tabt væske.

Få masser af søvn

Giv din krop mulighed for at styre al sin energi mod at bekæmpe din kulde ved at hvile, afbelaste og sove. Undersøgelser af kolde lider udført på Carnegie Mellon University fandt, at "de, der fik mindre end syv timers søvn om natten, var næsten tre gange så tilbøjelige til at få kliniske symptomer som dem, der fik otte eller flere." Sove og hvile giver din krop mulighed for at øge immunfunktionerne og bruge alle sine ressourcer til at bekæmpe det kolde virus. Mål for mindst otte timers afslappet søvn per nat ud over korte lur gennem hele dagen.

Bliv næret

Når din krop kæmper forkølet, kræver det energi og næring at forblive stærk og defensiv. Undgå nibbling på genstande, der er stegt, salt, fed eller sukkerholdig, da disse fødevarer kan beskatte en allerede syg krop. I stedet vælger du næringsrige fødevarer, som er lette og nemme at fordøje. Frugter, grøntsager, korn og magre proteiner er fremragende til at levere en sygdom med vigtige næringsstoffer, vitaminer, mineraler og fibre. Mål for vandrige fødevarer for at øge dit væskeindtag. Det gamle middel af kylling noodle suppe er faktisk blevet fundet effektive til at hærde forkølelse. Ifølge Mayo Clinic har kyllingesuppe kraftige antiinflammatoriske egenskaber og "midlertidigt fremskynder bevægelsen af ​​slim, muligvis hjælper med at lindre overbelastning og begrænser mængden af ​​tid, vira er i kontakt med næseforingen."

Indlæs op på kosttilskud

Talrige urtemedicin og holistiske kosttilskud anbefales til at hærde forkølelse. Gør din forskning og beslutte hvilke urter der passer bedst for dig. Ifølge Dr. Michael Roizen, overordnet wellnessofficer på Cleveland Clinic, bør kolde patienter tage daglige doser af vitamin C og zink-pastiller. Han anbefaler "500 mg C-vitamin fire gange hver dag med rigeligt vand" og "en zinkpille hver sjette time, begyndende ved begyndelsen af ​​kolde symptomer." Mens flere undersøgelser har vist, at både zink og vitamin c er stærke koldkæmper, er det ikke rigtigt, hvorfor de arbejder.

Del:
Kommentarer