Tramadol HCL 50 mg behandling

Tramadol HCL 50 mg behandling

Tramadol HCL 50 mg er en smertepille, der anvendes til moderat til svær smerte. Det bruges normalt til at kontrollere kortsigtede symptomer, såsom ubehag efter en operation eller tandbehandling. Tramadol er ikke teknisk narkotisk, men virkningerne ligner de af narkotiske smertestillende midler. Det er vigtigt at følge din læge og apotekets anvisninger, når du tager tramadol, fordi almindelig brug kan føre til afhængighed.

dosering

De fleste mennesker foreskrives en halv til to 50 mg piller, der skal tages hver fjerde til seks timer for smerte. Din læge kan starte dig med en lavere dosis og lette dig op til et højere beløb, for at give din kropstid til at tilpasse sig medicin og nedsætte sandsynligheden for at udvikle bivirkninger. Du bør aldrig tage mere end 400 mg tramadol inden for 24 timer.

Bivirkninger

Tramadol kan få dig til at føle dig døsig eller lyshåret. Du kan også lide af kvalme eller opkastning, især når du først begynder at tage medicinen. Begyndende på en lavere dosis og arbejde kan din vej op kan hjælpe, som vil ligge ned, hvis du føler dig svag eller syg.

kramper

Tramadol kan forårsage anfald. Selvom dette er ualmindeligt, er du i højere risiko for at få anfald, hvis du har epilepsi eller en historie med hovedtraume eller har kæmpet med stof- eller alkoholmisbrug. Hvis du tager antidepressiva eller sedativer med tramadol, øges også dine chancer for at få anfald.

Drug Interactions

Undgå alkohol, mens du tager tramadol, og sørg for, at din læge ved noget af andre centralnervesystemers depressiva eller beroligende midler, du kan tage, herunder allergimedicin, sovepiller og andre smertestillende piller. Tramadol intensiverer virkningerne af disse stoffer og kan være farlige, hvis de anvendes i kombination med dem, især hvis du tager en høj dosis.

Hvem bør ikke tage Tramadol

Tramadol kan være vaneformende, og du bør ikke bruge det, hvis du har en historie med stof- eller alkoholmisbrug. Tramadol bør aldrig bruges, hvis du kæmper med selvmordstanker og kun bruges med ekstrem forsigtighed, hvis du tager MAO-hæmmere. Gravide kvinder bør ikke tage tramadol, da det kan føre til anfald og tilbagetrækning i spædbarnet eller resultere i abort eller dødsfald. Tramadol siver i modermælk og bør ikke tages af ammende mødre.

Del:
Kommentarer