Top 10 liste over skadelige kemiske reaktioner

Top 10 liste over skadelige kemiske reaktioner

Kemi kan være meget morsomt, men når man kombinerer forskellige elementer, er det meget vigtigt at være forsigtig og vide, hvad der vil ske. Dette skyldes, at nogle reaktanter kan være meget farlige kemikalier udgivet i luften, mens andre reaktioner er eksoterme og vil begynde at varme op til meget høje temperaturer. Derfor bør du altid være forsigtig, når du laver kemiske reaktioner. Så det er altid fordelagtigt at kende de mest skadelige reaktioner inden for kemi.

Blege

Husholdningsartikler kan være meget farlige, hvis de blandes med andre kemikalier i dit hus. Bleach er et af de mest reaktive og farlige kemikalier at blande med noget. Det kan være farligt at blegge med noget i vores hus, fordi vi måske aldrig kender ingredienserne i vores husholdningsvarer. Hvis blegemiddel blandes med den mindste mængde ammoniak, vil en meget giftig og farlig damp blive slået ud i luften. Giftige kemiske dampe er skadelige for helbredet.

Syrer og baser

Syrer og baser kan være meget reaktive sammen. I en videnskabsklasse (kontrolleret miljø) kan du blande små koncentrerede mængder syre og base sammen. Men hvis du ikke er i et kontrolleret miljø, undgå at blande syrer og baser. De reagerer meget voldsomt og vil forårsage kemiske forbrændinger.

Aluminium Metallisk Pulver

Ifølge Ward's Natural Science vil aluminiumets metalliske pulver reagere meget farligt, når de kombineres med syrer. De farligste elementer for at reagere med er alkalier. Når disse to kemikalier reagerer, frigives hydrogengas i luften, hvilket er meget brandfarligt. Derfor er blanding af disse to kemikalier betragtes som brandfare.

Magnesium Metal

Magnesiummetal er meget farligt, fordi det reagerer med fugt, og fugt er let tilgængeligt fra flere kilder. En ulykke kan finde sted, hvis nogen ikke er opmærksomme på denne reaktion, og de nødvendige forholdsregler tages ikke. Magnesiummetal og fugt producerer brændbart brint, som i kombination med aluminiums metallpulver er en alvorlig brandfare. Magnesium metal reagerer voldsomt med mange andre forbindelser også.

Saltsyre

Saltsyre, der almindeligvis betegnes som HCI, er en ekstremt stærk syre og kan være meget reaktiv - især med baser. Hvis koncentrationen er høj nok, kan det forårsage kemiske forbrændinger og lægge huller gennem klud. Det korroderer de fleste metaller med det samme og frigiver samtidig hydrogengas. Det er også yderst brandfarligt.

thermite

Thermite fremstilles, når aluminium oxideres med jern, eller når de blandes sammen og opvarmes let (hvilket kan ske naturligt). Denne proces kan varme op til 2500 grader Celsius. Reaktionen er farlig og næsten ustoppelig, fordi den ikke kan forstyrres (fordi den giver sin egen ilt) og det kan ikke udslettes med vand (forbrændinger våd). Det vil forårsage brand og generere hydrogengas i deres luft - hvilket gør det endnu mere umuligt at stoppe.

Syreregn

Syr regn er en menneskeskabt katastrofe. Det dannes, når svovldioxid udledes i miljøet. Svovldioxidet, som dannes ved brænding af kul og olie, går op og blandes med skyerne. Da hydrogenperoxid er til stede i skyerne, fremstilles svovlsyre fra den kemiske reaktion mellem hydrogenperoxid og svovldioxid. Det kaldes sur regn.

nitroglycerin

Nitroglycerin er det produkt, der bruges til at fremstille de fleste sprængstoffer. Det er en meget reaktiv ingrediens, der eksploderer meget nemt. Nitroglycerin er meget ustabil og kan almindeligvis findes som væske, pulver eller tablet.

Global opvarmning

Global opvarmning er ikke en kemisk reaktion selv, men snarere en konsekvens af en lang kæde af kemiske reaktioner. Kemiske reaktioner, der forårsager global opvarmning, er dem der producerer kuldioxid, svovldioxid, methan og andre drivhusgasser.

Kemiske vĂĄben

Kemiske våben er de farligste, skadelige kemiske reaktioner, der nogensinde er lavet. De er bygget til at være ødelæggende, og det er præcis, hvad de er. Kemiske våben, såsom atombomben, bruger flere forskellige kemiske reaktioner til at producere store mængder opvarmet gas - hvilket ikke kun forårsager en enorm eksplosion, men producerer gasser, som kan være skadelige for mennesker hundreder af kilometer væk.

Del:
Kommentarer