Tips til håndtering af dårlige basketdommere

Tips til håndtering af dårlige basketdommere

God dommer er nøglen til en retfærdig konkurrence i næsten enhver sportsbegivenhed. Et dårligt opkald har potentialet til at ændre et spil til fordel for et hold over en anden. En dårlig dommer der laver flere dårlige opkald eliminerer ethvert retfærdigt spil i spillet, hvilket gør det til at blive mere et spil. Basketball er især afhængig af dommere at kalde pålydelser og andre overtrædelser, der påvirker spillet. At håndtere en dårlig basketballdommer kræver tålmodighed.

Tal med dommeren

Dommeren bør ikke foretage opkald skadeligt og er sandsynligvis uvidende om hans egen dårlige præstation. Mens du påpeger et dårligt opkald på en uhøflig måde, vil det ikke hjælpe din sag. At nævne et problem på en mere generel måde kan advare dommeren om dine bekymringer og give ham ting at passe på. Hvis dommeren f.eks. Fejler uretfærdigt mod dit hold, skal du bede dommeren om at se det andet hold for at tegne fejl. En høflig klage kan skabe sympati til din situation afhængigt af ref'en og er det første skridt til at rette op på dommer. Tal med de andre dommere på retten og adressere dårlige opkald, hvis en bestemt ref skyldes.

Spil forsigtigt

En dårlig dommer er mere tilbøjelige til at straffe dig for aggressivt spil i basketball, da spillet ikke betragtes som en kontakt sport. Som et resultat, give det andet hold lidt mere plads, når du beskæftiger dig med en dårlig dommer for at forsøge at forhindre uretfærdige ubehagelige opkald og andre straffe. Der er en risiko forbundet med dette, fordi gode spillere udnytter enhver ekstra plads, de har til enten at fremme bolden mod nettet eller gå for et skud. Men at spille mere konservativt i et stykke tid kan placere en alt for følsom dommer og få ham til at begynde at kalde tingene mere retfærdigt.

Tegn fejl

Mens to uger ikke gør ret, kan et dårligt opkald undertiden modvirke en anden. Som et resultat, prøv at tegne fejl, hvis du har en dommer, der er alt for ivrig efter at blæse fløjten under et spil. Hvis en modsatte spiller nudger dig eller en holdkammerater under spillet, skal du afspille den kontakt og overdrevent dramatisere den. Hvis dommeren er så inkompetent som du tror, ​​kan han falde for det og ringe til din fordel. Vær forsigtig med ikke at udnytte denne taktik, da andre dommere på retten kan afhente det og begynde at straffe dit hold som følge heraf.

Filklager

Mens du er begrænset til hvad du kan gøre under et spil for at begrænse en dårlig dommer, har du ret til at indsende en formel klage, når spillet er overstået. Næsten alle organiserede basketballerier, selv på intramuralt niveau, har standarder og politikker, som deres embedsmænd forventes at leve op til. Videobånd dine spil og derefter medtage videoen af ​​det pågældende spil, når du klager over eventuelle dårlige opkald. Udfyld eventuelle formularer, der kræves af sanktionsorganet, og skriv en formel rapport, der forklarer, hvilke opkald der blev lavet af dommeren, og hvorfor disse opkald var defekte. Selvom dommeren ikke er fjernet fra pligten, kan han forhindres i at dømme dine fremtidige spil.

Del:
Kommentarer