Tidlige tegn på nyresvigt

Tidlige tegn på nyresvigt

Dine nyrer er vigtige bønneformede organer, der fjerner affaldsprodukterne og overskydende materialer fra dit cirkulationssystem. De frigiver også vigtige hormoner, der regulerer blodtrykket, fremmer produktion af rød blodcelle og hjælper med at opbygge stærke knogler. Nyresvigt er en alvorlig tilstand uden helbredelse undtagen dialyse eller nyretransplantation. Men det tidligere nyresvigt er detekteret, desto bedre er din prognose.

Forhøjet blodtryk

Nyre sygdom, hvis ofte kaldes en stille morder, fordi det kan gå i årevis uden nogen symptomer. Det første og nogle gange eneste symptom på nyresvigt er højt blodtryk eller hypertension. Dine nyrer bruger dit blodtryk som en væsentlig del af deres filtreringsproces og frigiver hormoner, der hjælper med at opretholde blodtrykket på sikre niveauer. Selvom højt blodtryk er et symptom på mange almindelige tilstande, vil din sundhedsplejerske sandsynligvis være bekymret over din nyre sundhed, hvis du er diagnosticeret med hypertension. Yderligere test og overvågning af nyrefunktion følger normalt.

uræmi

Dine nyrer er de vigtigste organer involveret i dit urinsystem; deres primære funktion er at fjerne affaldsprodukter fra dit blod. Urea betragtes som et af disse affaldsprodukter og bruges til at fremstille urin. Uremia, opbygningen af ​​urinstof i dit blod, opstår, når dine nyrer holder op med at arbejde. Hvis mængden af ​​urinstof i dit blod bliver for højt, kan det være giftigt for din krop. Uremia er meget farlig og kan forårsage, at din hjerne, dit hjerte og dine muskler stopper med at fungere.

Ødem

Ødem er den usædvanlige hævelse af dine kropsdele, normalt dine ekstremiteter som dine hænder eller fødder. Det kan endda påvirke områderne omkring dine øjne. Dine nyrer arbejder for at fjerne overskydende vand fra blodets cirkulation. Hvis dine nyrer går ind i nyresvigt, kan de ikke gøre det, og at vand finder andre steder at gå som dine ekstremiteter. Hævede ankler, bløde ansigtsgenstande og hævede fingre er alle tegn på, at dine nyrer kan svigte.

Anæmi

Et andet tidligt symptom på nyresvigt er anæmi eller en iltmangel i dit blod. Dine nyrer frigiver hormoner, der fremmer røde blodlegemer. Røde blodlegemer bærer ilt gennem din krop til de celler, der har brug for at fungere. Når nyrerne fejler, producerer de ikke de nødvendige hormoner, og du udvikler et lavt antal blodlegemer. Med reduceret ilt vil du ikke føle den samme mængde energi, du har haft tidligere. Du kan føle uforklarlig svaghed eller træthed.

Metabolisk Acidose

Metabolisk acidose, en abnorm surhed af dit blod, kan også være et tidligt tegn på nyresvigt. For at opretholde en levedygtig livsfunktion er et korrekt pH-niveau meget vigtigt. Nyrerne hjælper med at opretholde korrekt pH ved at producere bicarbonat for at modvirke surhed. Mislykkedes nyrer producerer ikke det bicarbonat, der er nødvendigt for at afbalancere din krops pH. Metabolisk acidose er meget alvorlig. Hvis dine mislykkede nyrer fører til denne tilstand, kan det føre til koma eller endda død.

Del:
Kommentarer