Tendinitis i albuen fra at holde en baby

Tendinitis i albuen fra at holde en baby

Albue smerter kan gøre daglige opgaver vanskelige, især når man tager sig af en baby. Overanvendelse af musklerne, der bøjer håndledet fremad og bagud, kan føre til tendinitis i albuen, hvor disse muskler vedhæfter. Løfte, bære og holde en baby ofte kan overarbejde disse muskler. Men smerter kan reduceres med konservative behandlingsinterventioner.

Albue tendinitis kan påvirke sener i den indre eller yderste albue eller begge dele. Muskler, der retter fingrene og bøj håndleddet bagud kaldes kollektivt ekstensorerne. Disse muskler løber langs underarmens overflade og kommer sammen til at danne den fælles extensor senen. Denne senge er knyttet til den laterale epicondyle, den spidse knogle på albuens yderside. Tendinitis i den fælles extensor senen hedder tennis albue eller lateral epicondylitis.

Bøjlerne er en gruppe af muskler, der bøjer fingrene og håndledet fremad. Disse muskler løber langs formen af ​​underarmen og sammenføjes for at danne den fælles flexor senen. Denne senge er knyttet til den mediale epicondyle, den spidse knogle på indersiden af ​​albuen. Golferens albue og medial epicondylitis er almindelige betingelser for denne type tendinitis.

Symptomer

Det vigtigste symptom på albue tendinitis er smerte med aktivitet, typisk placeret på den fælles flexor eller extensor senen, hvor den fastgøres til knoglen. Det berørte område kan også være hævet og sårt at røre ved.

Wrist flexor muskler bruges i vid udstrækning, når du holder en baby, hvilket fører til smerte ved indersiden af ​​albuen. Håndleddet extensorer bruges til at løfte en baby ud af en krybbe eller sæde og under flaskefodring. Overbrug af håndleddet extensorer kan føre til smerte på armlenes yderside. Over tid kan svaghed udvikles i underarme musklerne, hvilket medfører mindre grebstyrke og klodsighed.

Aktivitetsændring

Aktiviteterne er let modificerede for at reducere smerte fra albue tendinitis. Når en baby plejer eller fodrer fra en flaske, understøtter en pude under voksenens arme barnets vægt og lindrer spændingen på albue sener. Når det er muligt, hold babyen foran din krop - tættere på tyngdekraften - snarere end på din hofte. At holde en baby på din hofte stammer senen på indersiden af ​​albuen.

En forreste eller bageste babyholder gør det muligt for babyen at blive holdt uden at spænde albue sener. Udførelse af andre opgaver med håndledene i en lige stilling reducerer også belastningen på albue sener. For eksempel glide dine hænder under babyen i en palms-up position for at løfte ham ud af sin krybbe i stedet for at løfte ham under hans arme.

Medicinske Interventioner

Fysioterapi er ofte ordineret til behandling af postpartum-albue tendinitis. Varme, ultralyd, elektrisk stimulering, massage og lavt niveau laser terapi bruges til at øge blodgennemstrømningen og mindske inflammation i det smertefulde område.

En bælte kan bæres omkring underarmen, ca. to fingerbredder under albuebevægelsen, for at reducere belastningen på flexor eller extensor sener i albuen under daglige aktiviteter. Disse stropper har ofte en pude eller pude, der er placeret over de målrettede muskler, enten ekstensorerne eller bøjlerne. En håndledsknob kan bruges til at immobilisere håndleddet og forhindre brugen af ​​disse muskler. En kortisoninjektion i den berørte sene kan anbefales af din læge.

Del:
Kommentarer