Tegn pĂĄ tandimplantatinfektion

Tegn pĂĄ tandimplantatinfektion

Et tandimplantat er et titaniumanker, der er placeret i kæbebenet for at erstatte roden af ​​en tand. Mens implantater undgår knogletab og andre problemer, der kommer med broer og proteser, er området omkring implantatet lejlighedsvis modtageligt for infektion. Risikoen for infektion er højest i den umiddelbare postoperative periode, men infektion kan forekomme til enhver tid. Advarselssymbolerne for en tandimplantatinfektion omfatter smerte, rødme, et implantat, der kommer løs, og en ubehagelig smag eller lugt kommer fra implantatstedet.

Smerte

Smerte er normalt efter et implantat er placeret Din tandlæge vil ordinere smertestillende midler, der skal tages efter operationen, så du er komfortabel. Hvis smerten ikke falder over tid, eller hvis smerter stiger igen, efter at den er gået væk, kan det være et tegn på, at implantatsiden er blevet inficeret. Især hvis det er måneder eller år efter, at implantatet er placeret, kan smerte tyde på, at du har en tandimplantatinfektion.

Rødhed i området omkring implantatet

All tandlægekirurgi, herunder at placere et implantat, kan skade nerver. I nogle tilfælde kan området omkring implantatet blive følelsesløshed. Det betyder, at du måske ikke altid føler smerte i de tidlige stadier af enhver infektion. Enhver rødme eller hævelse omkring et implantat skal betragtes som et advarsels tegn på en tandimplantatinfektion.

Løst implantat

Hvis du bemærker, at udskiftningstanden på implantatstedet ikke ser ud til at være så fast forbundet som det plejede at være, kan det skyldes, at implantatstedet er blevet inficeret. Ligesom parodontale sygdomme kan forårsage knogle tab, der fører til løs tænder, kan en infektion omkring et tandimplantat forårsage tab af knogle omkring implantatet. Hvis du taber ben omkring implantatet, kan det blive løs.

Ubehagelig Smag

Bakterier i munden kan forårsage en ubehagelig smag. Hvis du har omhyggeligt børstet og flosset, og stadig mærker en ubehagelig smag, kan der være bakterier, der gemmer sig på et sted, som din sædvanlige børstning og tandtråd ikke kan nå. Hvis du har udviklet en infektion omkring implantatet, kan du have dybe tandlommer rundt om implantatet, der beboes af bakterier, at hjemmebaseret tandhygiejne ikke kan udrydde.

Ubehagelig lugt

Bakterier kan forårsage dårlig ånde. Hvis du har halitosis, der fortsætter efter børstning, tandtråd og skylning med mundskyl, kan det skyldes en infektion omkring dit tandimplantat. Din tandlæge vil kunne fortælle, om en dentalimplantatinfektion er kilden til den ubehagelige lugt.

Del:
Kommentarer