Tegn på herpes på penis

Tegn på herpes på penis

Når det kommer til herpes, kan man føle sig mere sikker på at vide, at kønsherpes er mindre almindeligt blandt deres køn end hos kvinder. Ifølge Centers for Disease Control påvirker genitalherpes en ud af otte mænd sammenlignet med en ud af hver fjerde kvinde. Men den skræmmende nyhed er, at hvis du får herpes, kan du ikke engang vide det - mere end 90 procent af mennesker er ikke klar over, at de er inficeret med den virus, der forårsager herpes. Tegn på herpes på penis kan være helt oplagt, især under et primært udbrud, men de kan også være så milde, at de ikke bliver opdaget.

Genital Herpes: Hvordan det påvirker mænd

Herpesvirusen, der påvirker mennesker, er den samme hos mænd som hos kvinder og er forårsaget af enten herpes simplex virus type 1 (HSV-1) eller type 2 (HSV-2), selvom de fleste tilfælde af genital herpes er forårsaget af sidstnævnte type. Når du er smittet, indfører viruset sig i ganglion (nerve) nærmest ryggen, hvor den ligger dvalent, indtil den aktiveres. Mænd kan mærke tegn på herpes på penis, men sår kan også briste i nærheden af ​​anus og på skrotum, lår og skinker. Det er helt muligt, at tegn på herpes på penis vil være så mildt, at du ikke vil bemærke dem - du kan fejre et udbrud som en insektbid, chafing fra en cykeltur eller en allergisk reaktion på kondomer eller sædcreme.

Hvordan ser det ud?

Herpes begynder som smertefulde læsioner, der normalt består af små, vandige sår bundet sammen i klynger. Blærerne bryder til sidst og danner sår, så skubbe over og helbrede uden ardannelse. Ifølge Mayo Clinic-eksperter er det muligt for mænd at få sår både på og inden i penis - det kan forårsage en usædvanlig udledning. Den første udbrud af herpes er normalt den mest alvorlige og finder sted inden for to uger efter at være udsat for herpesvirus. Det første udbrud ledsages ofte af symptomer på hele kroppen, der er influenzalignende, og kan omfatte hovedpine, ledsmerter, træthed, feber og hævede kirtler i låret. Under det første udbrud er det heller ikke ualmindeligt, at en ny gruppe blærer udbryder fem til syv dage efter den første. Ifølge CDC varer det første udbrud typisk mellem to og fire uger.

Hvordan fik jeg herpes?

I 90 procent af tilfældene er genital herpes resultatet af kontraherende HSV-2 gennem direkte kønsorgankontakt. Men ifølge Mayo Clinic kan genital herpes også spredes gennem oralsex. HSV-1-viruset, der forårsager orale herpes (også kaldet feberblærer eller forkølelsessår), kan overføres til en uinficeret seksuel partner, især når orale læsioner er til stede. Genital udbrud forårsaget af HSV-1 er typisk mildere og kortere, og resulterer i færre efterfølgende udbrud.

Talende om HSV-1, her er herpes kompliceret for begge køn: HSV-1, der forårsager feberblærer (som er meget almindelig i USA-befolkningen), får også kroppen til at producere antistoffer til at bekæmpe efterfølgende herpesinfektioner. Så når du udsættes for HSV-2, er symptomerne så milde, at de næsten ikke bliver opdaget.

Herpes: Hvad man kan forvente

Efter det første udbrud, kan du forvente at få fire eller fem mere i løbet af næste år - generelt vil de være mindre alvorlige. Hvis du havde tydelige tegn på herpes på penis, er det vigtigt at se en læge, så din diagnose kan bekræftes. Blodprøver kan fortælle dig, om du har herpes, og i bekræftende fald, hvis det skyldes HSV-2 eller HSV-1. Herpes kan ikke helbredes, men der er orale antivirale lægemidler, der kan behandle symptomer. Mayo Clinic anbefaler, at enhver, der er seksuelt aktiv med uinficerede seksuelle partnere eller som oplever mange herpesudbrud, tager disse medicin hver dag.

Forebyggelse af herpes

Hvis du får en diagnose af herpes, er det vigtigt at beskytte fremtidige partnere. Ifølge CDC får flere kvinder genital herpes end mænd, fordi man-til-kvinde overførsel af virus er mere sandsynligt. Tager antivirale midler kan i høj grad reducere dine chancer for at overføre herpes til andre, fordi disse begrænser den hastighed, hvormed viruset replikerer. Men herpesvirussen kan stadig kaste asymptomatisk gennem små pause i din hud, selv når du ikke mærker forekomsten af ​​sår. Brug kondomer konsekvent og ifølge instruktioner, og undgå at have sex med uinficerede partnere, når du har et udbrud.

Del:
Kommentarer