Tegn på dårlig perfusion

Tegn på dårlig perfusion

Den bogstavelige definition af perfusion flyder over eller gennem. Som det angår kroppen, er perfusion blodstrømmen gennem organerne. Denne strøm er afgørende for at opretholde livet, fordi når det fungerer korrekt, er det det system, der transporterer oxygen gennem hele kroppen og fjerner affald, hvilket forhindrer dem i at akkumulere i kroppen. Men når dette system ikke fungerer korrekt på grund af sygdom eller skade, bliver kroppen nødt til, fordi den ikke modtager nok ilt. Det skyller derefter blodet til kernen i kroppen, hvor de vitale organer er placeret. Mange af de tidlige tegn på dårlig perfusion udstilles gennem huden. Det er vigtigt at finde årsagen til den dårlige perfusion, fordi som organerne er frataget ilt, vil de begynde at lukke ned, hvilket resulterer i døden.

Kapillær påfyldningstid

Den hastighed, hvormed blod genopfylder kapillærlejene, er en hurtig og nem test til bestemmelse af perfusionsstatus. Brug din tommelfinger til kort tryk på et område af hud, der er let tilgængeligt, armen virker godt. Når du fjerner tommelfingeren, bliver det deprimerede område blancheret, fordi du har tvunget blodet ud af kapillærerne. Tid hvor lang tid det tager at få blodet tilbage og fylde det blancherede rum. God perfusion indikeres ved en kapillar refilltid på to til tre sekunder. Vær opmærksom på, at temperaturen i høj grad påvirker blodgennemstrømningen til huden, så denne metode kan være unøjagtig, hvis den udføres i ekstreme temperaturer. Andre tegn på dårlig perfusion relateret til huden kan være farve, temperatur og tilstand.

Kvalme

Da halvdelen af ​​arbejdet med perfusion er at befri kroppen af ​​affald, da perfusion bryder ned, begynder affald at bygge op. Kroppen reagerer på denne opbygning ved at forsøge at slippe af med toksinerne. Dette resulterer i kvalme og opkastning. Emesis eller opkast bør kontrolleres for blod, da dette kan indikere intern blødning.

Mental Status

En ændret mental status er en indikator for dårlig perfusion, fordi hjernen er det mest hypoksysensitive organ i kroppen. Hjernen kan kun vare i seks minutter uden ilt før hjernedød begynder at forekomme. Forvirring, angst og rastløshed er tidlige tegn på, at hjernen ikke bliver perfusioneret korrekt; mens tab af bevidsthed og anfald er sene tegn.

Del:
Kommentarer