Tegn og symptomer på vaskulær sygdom

Tegn og symptomer på vaskulær sygdom

Vaskulær sygdom blev brugt til at hævde arterierne. I dag kaldes det aterosklerose. Denne lidelse er forårsaget af deponering af fedtplaque langs indre af arterier og blodårer i kroppen. Vaskulær sygdom kan påvirke mange forskellige dele af kroppen, herunder hjerte, hjerne og ben. Vaskulær sygdom er ekstremt alvorlig og kan føre til slagtilfælde, hjerteanfald og blodpropper. Patienter med vaskulær sygdom behandles ofte med en kombination af medicin, ændring af kost og motion.

Kardiovaskulær (hjerte)

Ifølge NetDoctor forårsager en lille mængde vaskulær plaque normalt ikke nogen symptomer i hjertet. Kardiovaskulær sygdom opdages oftere, når en person oplever svage brystsmerter, når de udøver. Dette kaldes angina. Et andet symptom er en fuldstændig blokering af en hjerteår, og musklen omkring blokering dør. Ofte fører dette til et hjerteanfald.

Perifer Arteriesygdom

Perifere arteriesygdom (PAD) er en vaskulær sygdom, hvor benene og blodårerne har udviklet plaque blokeringer. Ifølge NetDoctor indbefatter symptomer på PAD kramper i benene ved anstrengelse. Smerten løses normalt efter hvile af benene. Imidlertid kan avanceret PAD resultere i konstant smerte. Derudover kan benene udvikle sår eller sår, og efterlades uden tilsyn, kan sårene blive smittede og gangrenøse.

Cerebrovaskulær sygdom (hjerne)

Ifølge University Health System, San Antonio, når der er blokeringer i hjernen som følge af opbygningen af ​​plaque, kan resultaterne være slagtilfælde, små minislag og synproblemer. Da plakken vokser og bliver en blokering, kan en person med denne tilstand opleve taletab, svaghed i benene eller arme eller lammelse. I mange tilfælde, når en læge lytter til venerne, der fører op til hjernen, kan de høre abnormiteter i pulserne.

Forebyggelse

Behandling for vaskulær sygdom falder i høj grad på at opretholde eller starte en sund livsstil og vaner. Disse omfatter motion og spise en kost højt i frugt og grøntsager og undgå rødt kød, hvor der er højt fedtindhold, og i stedet vælger fisk og fjerkrækød. Ifølge NetDoctor er rygning en af ​​de højeste risikofaktorer for at udvikle vaskulær sygdom, så det er en primær faktor at forhindre, at karsygdomme udvikler sig, så man holder op med at ryge (eller ikke starte i første omgang).

Behandling

Ifølge University Health System, San Antonio, er der mange behandlingsformer tilgængelige for personer med vaskulær sygdom. Behandlinger kan variere fra at anbefale ændringer i kosten og øge eller begynde motion til moderat invasive behandlinger, såsom at placere en vaskulær stent for at åbne en blokeret arterie eller venen. I alvorlige tilfælde kan en kirurgisk bypass være nødvendig for at adressere blokerede arterier, især i hjertet. Medicin kan også ordineres for at hjælpe blodstrømmen lettere og for at mindske opbygningen af ​​plak på arterie- og venevægge.

Del:
Kommentarer