Tegn og symptomer på vaskesæbeallergier

Tegn og symptomer på vaskesæbeallergier

De parfume og andre kemikalier, der anvendes i vaskemidler, kan forårsage en allergisk reaktion hos nogle personer, der er kendt som kontaktdermatitis. Der er et par grundlæggende tegn og symptomer på kontaktdermatitis.

Udslæt

Kontaktdermatitis kan forårsage udslæt, der består af små røde humle over enhver hud, der har kommet i kontakt med tøjet, der vaskes i vaskevasken. Fra langt væk kan udslætet ligne et solidt rødt område med de enkelte stød, der kun kan ses fra nærbillede.

ubehag

Kontaktdermatitis kan forårsage moderat til alvorlig kløe i områder, der er kommet i kontakt med stoffer, der vaskes i vaskesæbe. Dette kan forekomme sammen med andre symptomer eller alene.

Patches

En anden form for misfarvning af huden, der kan opstå som følge af allergi til vaskesæbe er tørrøde pletter. Disse pletter ligner ofte små forbrændinger og er placeret i områder, der er kommet i kontakt med vaskevasken gennem tøj.

Blærer

Meget alvorlige tilfælde af kontaktdermatitis forårsaget af vaskevaske kan resultere i store, væskefyldte blærer. Disse kan være mere almindelige, når sæbet selv er rørt i stedet for tøj, der er blevet vasket i sæbe.

Ubehandlet dermatitis

Hvis huden bliver gentagne gange udsat for irritation i sæbe over en længere periode, kan den blive tyk og skællende. Langvarige tilfælde af ubehandlet dermatitis kan også forårsage hårtab i berørte områder.

Overvejelser

Kun en hudlæge eller anden uddannet læge kan nøjagtigt diagnosticere kontaktdermatitis. Kontaktdermatitis kan muligvis ikke optræde umiddelbart eller efter den første kontakt. Følsomhed til vaskevasken kan opbygges over tid, inden der fremkommer symptomer.

Del:
Kommentarer