Tegn og symptomer pĂĄ Thalamus Brain Tumor

Tegn og symptomer pĂĄ Thalamus Brain Tumor

Thalamus er en masse øverst i hjernestammen, der virker sammen med cerebrum for at kontrollere muskelkoordinering. Det fungerer også som en relæstation til cerebrumens sensoriske center. Maligne tumorer inden for dette område af hjernen anses ofte for ubrugelige.

Identifikation

Thalamic tumorer diagnosticeres gennem en CT scan. Tumorerne af thalamus tegner sig for op til 5 procent af alle hjernetumorer.

effekter

En tumor i thalamus præsenterer med nedsat eller nedsat følsomhed, ofte på den ene side af kroppen, og ledsages af hovedpine på grund af øget intrakranielt tryk. Symptomer omfatter også unormal ufrivillig øjenbevægelse (nystagmus), hævede optiske nerver og talevanskeligheder.

Betydning

Tumorerne af thalamus påvirker muskelbevægelser. En person kan opleve vanskeligheder med at gå, tale og udføre daglige funktioner. Tumorer kan være godartet (ikke-cancerøs) eller ondartet (kræftfremkaldende).

Størrelse

Tumor størrelse varierer. Jo større tumor er, jo mere intracranialt tryk præsenterer sig i hjernen. En patient oplever flere symptomer, da trykket stiger.

Behandling

Behandlingen afhænger af tumorens størrelse, omfang og placering. Ikke-cancerøse tumorer kan fjernes kirurgisk for at lindre symptomerne. Cancer-thalamiske tumorer fjernes normalt ikke kirurgisk; I stedet behandles de med kemoterapi og stråling.

Del:
Kommentarer