Tegn og symptomer på svær spinalstenose

Tegn og symptomer på svær spinalstenose

Alvorlig spinal stenose er den senere fase af spinal stenose. Spinal stenose er en tilstand, hvor gigt forårsager knogleopbygning i rygsøjlen, lægge pres på nerverne. Tilstanden diagnosticeres ved hjælp af en række fysiske tests og resultaterne fra radiologi eksamener som MR. Tilstanden behandles ofte med et regiment af fysioterapi og smertestillende medicin. I mere alvorlige tilfælde kan kirurgi være påkrævet.

Leg smerte

Du kan opleve en række forskellige slags bensmerter, når du lider af kraftig spinal stenose. Du kan føle alvorlig smerte eller kramper i dine ben, hvis du står i oprejst stilling i længere tid. Ubehaget vil gå, når du sidder ned, eller hvis du bøjer fremad. En type benpine forbundet med svær spinal stenose stammer fra pres på nerven og kaldes falsk claudificering. Den anden form for benpine oplevet under kraftig spinal stenose skyldes tryk på blodkarrene i benene og kaldes vaskulær claudificering. Vejen til at fortælle dem fra hinanden er, at falsk claudification kan forårsage svær smerte, når man går ned ad bakke, mens vaskulær claudification forårsager smerte, når man går op ad bakke.

Strålende smerte

Du kan begynde at opleve smerte, som udstråler ned på den ene side af din krop som et symptom på svær spinal stenose. Det udstråler normalt et af dine ben, og smerten kan blive mere intens, når du sidder. Det er muligt, at denne smerte kan gå fra at være en skarp og brændende smerte til en prikkende fornemmelse, som i sidste ende kan føre til følelsesløshed i benet. Efter et stykke tid kan du også bemærke, at dit ben bliver svagere, og du har mindre kontrol over det.

Blærekontrol

Nogle af symptomerne på de senere stadier af spinal stenose er et tab af blærekontrol og et tab af tarmkontrol. Du kan også opleve en dramatisk reduktion i sexdrev og sexydelse.

Nakke smerter

Afhængigt af hvor i rygsøjlen du oplever virkningerne af svær spinal stenose, kan du begynde at opleve svær smerte i bunden af ​​din nakke. Det kan være smertefuldt at flytte dit hoved fra side til side, og det kan være yderst smertefuldt at forsøge at se lige op fra en siddeplads. Du kan bemærke, at der læner lidt fremad, vil reducere smerten, men som en kraftig spinalstenose skrider frem, kan der endda ikke læne sig tilstrækkelig lindring.

gåture

Som spinal stenose udvikler sig til at blive svær spinal stenose, kan du begynde at finde det meget smertefuldt at gå. Hvis prikken i benene har udviklet sig til følelsesløshed, kan det være svært at gå. Som betingelsen fortsætter med at udvikle din evne til at bruge en eller begge dine ben, kan blive alvorligt hæmmet til det punkt, hvor man måske ikke kan gå efter et stykke tid.

Del:
Kommentarer