Tegn og symptomer pĂĄ sukkeroverdosering

Tegn og symptomer pĂĄ sukkeroverdosering

Sukker er en af ​​de mest fremherskende madvarer, der findes i vores køleskabe og pantryhylder. Den kommer i mange forskellige former, lige fra de komplekse kulhydrater af fuldkorn til de enkle kulhydrater, der findes som hvidt bordsukker og i højtforarbejdede fødevarer. Din krop har brug for små mængder sukker daglig for at fungere normalt, men for meget på én gang kan det få dig til at opleve bivirkninger forbundet med sukkeroverdosis.

Sukker Høj

Når du oplever et sukker højt fra en overdosis af sukker, vil du føle at du er "buzzed" eller forstærket. Dine hænder kan ryste og din krop kan opleve tremor. At sidde stille under et sukker højt kan vise sig at være ret svært.

Sukkercrash

Når der er for meget sukker i blodet, frigør din pancreas insulin, som cirkulerer gennem din krop og fortæller cellerne at fjerne sukker fra blodet. Din bugspytkirtel går i overdrive for at løse denne ubalance. I sidste ende går du fra højt blodsukker til lavt blodsukker hurtigt, da bugspytkirtlen fortsætter med at signalere insulin til at optage sukkeret langt forbi balancepunktet. Dette fører til træthed, svaghed, irritabilitet og sult, når du indtaster lavt blodsukkertilstand. Ironisk nok, når du får sultens trang, er det normalt for noget sødt.

Opbevaring

Når cellerne tager sukker fra cellerne, skal de gøre noget med det. Normalt bruges små sukkermængder til brændstof, men hvis der er en for stor mængde, bliver den opbevaret i fedtceller til senere brug. Så gentagne sukkeroverdoser fører til ekstra fedtopbevaring.

Immunsystemfunktion

Overdreven sukker i din krop til enhver tid nedsætter funktionen af ​​dit immunsystem. Dine hvide blodlegemer bekæmper ikke bakterier så effektivt, når simple sukker forbruges i store mængder. Det er mest bemærkelsesværdigt 30 minutter til 5 timer efter forbrug. Hvis du bøjer på slik, mens stresset, vil det øge din sandsynlighed for at blive syg. Kombinationen af ​​stress og simpelt sukker vil bringe din immunforsvar ned drastisk. Undtagelsen herfra er, om sukkeret kommer i form af komplekse kulhydrater eller stivelser. Disse former har ikke denne virkning på immunsystemet.

Anbefalet beløb

Du bør forbruge omkring 40 gram sukker om dagen til normal funktion. Dette bør spredes hele dagen. De anbefalede former skal være komplekse kulhydrater, såsom grøntsager, frugt, mælkefedt, fuldkorn og bælgfrugter. Komplekse carbs tager længere tid at bryde ned og giver dig mulighed for at føle sig fuld længere. De enkle sukkerarter, der findes i slik og sodavand bør undgås, da de normalt ikke har nogen næringsværdi.

Del:
Kommentarer