Tegn og symptomer på oral kræft fra HPV

Tegn og symptomer på oral kræft fra HPV

Ifølge National Cancer Institute rammer orale kræft hvert år 30.000 amerikanere, og 25 procent af disse tilfælde er dødelige på grund af sen opdagelse. Den hyppigste årsag til oral kræft er alkohol og tobaksbrug, selvom solens eksponering og dårlig kost kan også spille en rolle i udviklingen. Vedvarende infektion med visse stammer af den humane papillomavirus (HPV), en gruppe virus, der kan være seksuelt overført og typisk ikke forårsager symptomer, er også blevet identificeret som en risikofaktor for oral og anden cancer. Fordi mundtlig kræft kan behandles succesfuldt, når det tages tidligt, garanterer eventuelle mistænkelige symptomer en tur til lægen eller tandlægen.

Misfarvede patches

Mundtlig kræft kan forekomme som misfarvede lapper i munden eller på læberne. Plasterne er almindeligt hvide, røde eller både røde og hvide. Hvide patches kan blive ondartede, røde og hvide patches er endnu mere tilbøjelige til at blive ondartede, og røde patches bliver ofte ondartede, ifølge National Cancer Institute. Brune eller mørkefarvede patches kan være tegn på melanom.

sår

Et øm, der ikke helbreder, kan være tegn på oral cancer. Kræftfremkaldende tumorer kan føle sig hårde og ligner sår eller åbne sår.

Smerter og ubehag

Oral cancer kan eller ikke forårsage smerte. Det er almindeligt for kræftlæsioner at være smertefri i et stykke tid efter at de udvikler sig, hvilket gør hurtig medicinsk evaluering af mistænkelige områder vigtigt, selvom de ikke er smertefulde. En person med peroral cancer kan dog opleve smerter ved indtagelse, og tandpleger kan have problemer med at bære deres proteser.

Andre mulige symptomer

Mundtlig kræft kan forårsage blødning i munden. Tænder kan også blive løs. En person, der lider af oral cancer, kan synes at have en vedvarende ørepine. Nummen af ​​underlæben og hagen er også mulig, og en klump i nakken kan relateres til oral cancer.

Del:
Kommentarer