Tegn og symptomer pĂĄ moldindtagelse

Tegn og symptomer pĂĄ moldindtagelse

Det er ikke ualmindeligt, at folk ved et uheld indtager uaktuelle fødevarer, der kan spire grønne eller usynlige bakteriesporer. Symptomerne på formindtagelse kan være tydeligt indlysende, men i det lange løb forblive forholdsvis harmløse, hvis de ikke er vedholdende.

Identifikation

Det mest almindelige symptom på formindtagelse er fordøjelsesproblemer, såsom svære abdominale krampe, vedvarende diarré, dehydrering, kvalme eller en generel kedelig mave.

Tidsramme

De fleste symptomer vil overflade inden for 12 til 24 timer efter indtagelse af muggen mad.

Advarsel

Syrer, der findes i maven, har generelt evnen til at modvirke enhver form for større angreb forårsaget af formindtagelse. Men de, der oplever vedvarende symptomer - især børn, gravide kvinder, ældre og personer med kompromitteret immunforsvar - skal søge omgående lægehjælp.

farer

Mens de fleste tilfælde af formindtagelse forbliver forholdsvis harmløse, kan alvorligheden af ​​situationen eskalere, hvis formen kommer ind i blodbanen. I dette tilfælde kan symptomer omfatte øvre respiratoriske problemer, feber og generel utilpashed.

Forebyggelse / Solution

Bare fordi en mad ikke viser synlige tegn på skimmel, betyder det ikke, at det er sikkert at spise. Tøm altid dit køleskab af mad, der er gammelt eller producerer en dårlig lugt.

Del:
Kommentarer