Tegn og symptomer på madforgiftning fra dårligt kød

Tegn og symptomer på madforgiftning fra dårligt kød

For nogle mennesker er der ikke noget bedre end at spise en fed, saftig bøf eller et rack svinekødspande. Men kødmålere bør være opmærksomme på kvaliteten af ​​deres mad og dets forberedelse, da der er en chance for at det kan være forurenet med bakterier. Det kan føre til et tilfælde af madforgiftning, en form for sygdom, der får ødelæggelse med dit fordøjelsessystem.

Årsager til madforgiftning

Bakterier, vira og andre stoffer kan beskadige kød og forårsage fødeforgiftning hos alle, der bruger det. Oftest er problemet en form for bakterier, såsom salmonella, Clostridium perfringens eller E. coli. Bakterier findes ofte på rå kød, men madforgiftning kan generelt undgås, hvis du forhindrer antallet af bakterier i at vokse gennem madlavning og undgå at forurene kød ved en uhell at sprede bakterier.

Symptomer og tegn på kødfoderforgiftning

De mest almindelige symptomer på madforgiftning induceret af dårligt kød inkluderer magekramper, kvalme, diarré og opkastning. Andre symptomer omfatter kuldegysninger, hovedpine, feber og blod i afføringen. De specifikke tegn kan variere afhængigt af den specifikke årsag til kødforurening. For eksempel kan kød, der er forurenet med E. coli, forårsage et tilfælde af diarré, hvor der er meget blod, men ikke meget afføring. At spise kød med botulisme kan resultere i problemer med at tale eller sluge. Det kan også udløse et tilfælde af lammelse, der spredes gennem hele kroppen, hvilket påvirker din evne til at trække vejret og potentielt forårsage åndedrætssvigt. Andre tegn på kødforgiftning kan omfatte kropssmerter og synsproblemer, som f.eks. At se dobbelt eller lysfølsomhed. Symptomerne kan overflade overalt fra 30 minutter til fire uger efter at have spist forurenet kød, men de opstår normalt inden for 12 til 72 timer.

Behandling

Typisk behøver en person med madforgiftning ikke lægehjælp, men der er undtagelser. Du bør søge omgående lægehjælp, hvis du oplever svære symptomer, herunder opkastning, der varer mere end 12 timer eller problemer med vejrtrækning. En sundhedsudbyder kan ordinere medicin, såsom antibiotika, eller om nødvendigt pumpe toksinerne ud af din mave. For mildere tilfælde af madforgiftning, herunder tilfælde forårsaget af dårligt kød, er en afgørende del af behandlingen at blive hydreret. Drik vand og andre drikkevarer til at eliminere toksiner og erstatte tabte væsker og elektrolytter. Du kan også tage over-the-counter medicin, der er specielt formuleret for at lette ubehag i diarré og en forstyrret mave.

Del:
Kommentarer