Tegn og symptomer på livmoderfibroider Vs. Livmoderhalskræft

Tegn og symptomer på livmoderfibroider Vs. Livmoderhalskræft

Uterin fibroids og æggestokkræft er to meget forskellige sygdomme med lignende symptomer. Begge er forbundet med kvindelige reproduktive organer. Men livmoderfibre er mere tilbøjelige til at forekomme under en kvindes fødedygtige år, mens æggestokkene forekommer hyppigere hos kvinder efter overgangsalderen.

Hvad er Uterine Fibroids?

Uterine fibroids er godartede (ikke-cancerøse) vækst, der danner i livmodermuskelvægge. Ifølge Mayo Clinic vises de normalt under en kvindes fødselsår og bliver næsten aldrig kræft.

Symptomer på livmoderfibroider

Ofte ved kvinder ikke engang, at de har livmoderfibre fordi de ikke oplever nogen symptomer. Men nogle kvinder vil opleve abdominal oppustethed, bækken tryk, kraftig blødning under og efter perioder, rygsmerter, hyppig vandladning og forstoppelse.

Hvad er kræft i æggestokkene?

Ovariecancer er forårsaget af ondartede tumorer på æggestokkene. Ifølge MD Anderson Cancer Center er der mere end 30 typer kræft i æggestokkene. Tumorer kan danne sig i de æggeproducerende celler, foring af æggestokken og det væv, der holder ovariet sammen.

Symptomer på æggestokkens kræft

Symptomer kan omfatte mavesmerter, hævelse eller oppustethed, uforklarlig vægtforøgelse eller tab, hyppig vandladning, forstoppelse, unormal vaginal blødning, træthed og følelsen af ​​at føle sig fuld hurtigt.

Uterine Fibroids vs Ovarian Cancer

Uterin fibroids og æggestokkræft deler mange af de samme symptomer. Læger anbefaler en eksamen, hvis symptomer opstår i to uger eller mere. I de fleste tilfælde kan en regelmæssig bækkeneksamen registrere fibroider eller tumorer. Imidlertid bruges ultralyd ofte til at bekræfte diagnosen.

Behandling for livmoderfibroider og æggestokkene

De fleste kvinder kræver ikke nogen behandling for livmoderfibre, enten fordi de ikke har symptomer eller deres symptomer er milde. Svage symptomer som kraftig blødning kan kontrolleres med p-piller, men mere alvorlige symptomer kan kræve ikke-kirurgisk eller kirurgisk behandling. For kvinder diagnosticeret med kræft i æggestokkene, er operation næsten altid udført. I mere avancerede stadier af sygdommen er kemoterapi parret med kirurgi.

Del:
Kommentarer