Tegn og symptomer pĂĄ lave monocytter blodceller

Tegn og symptomer pĂĄ lave monocytter blodceller

Monocytter er en type hvide blodlegemer produceret af knoglemarven. Deres specifikke rolle er at ødelægge smitsomme organismer, der invaderer kroppen og kræftcellerne. Monocytter cirkulerer typisk gennem blodbanen i en periode på en til tre dage, før de distribueres til væv i milten, lungen, lever og knoglemarv, hvor de modnes i primære immunsystemceller. Monocytopeni er det medicinske udtryk forbundet med et lavt monocyt blodcelleantal.

Symptomer

Lavt monocytantal tæller generelt ikke specifikke symptomer. Det er mest sandsynligt, at tegn på en form for infektion vil blive bemærket af en person, der lider af et lavt monocyt blodtal. Symptomerne på infektionen vil så udløse et besøg hos lægen. Hyppige tegn på disse typer infektioner omfatter influenzalignende symptomer, hoste, ondt i halsen, kulderystelser og feber og hyppig vandladning.

Ă…rsager

Monocytter produceres i knoglemarven. Derfor kan enhver lidelse eller kemikalie, der påvirker knoglemarvets funktion, muligvis forårsage et lavt monocytantal. Eksempler på lidelser, der påvirker knoglemarven, omfatter HIV, aplastisk anæmi, tuberkulose, malaria, Epstein-Barr-virus, reumatoid arthritis og lupus. Medicin, der kan undertrykke benmargens funktion, indbefatter oralt administrerede interferoner, kemoterapi, strålebehandling eller kortikosteroider. Mangler i vitamin B12 og folat kan også forårsage en lav monocyt blodtal.

Diagnose

En diagnose med lav monocyt blodceller er baseret på resultaterne af et fuldstændigt blodtal fra en prøve fjernet fra patientens ven. En knoglemarvsbiopsi kan også bestilles for at forsøge at diagnosticere årsagen til tilstanden.

Betydning

Et lavt monocyt blodcelleantal øger følsomheden for infektioner. Graden af ​​øget risiko afhænger af sværhedsgraden og årsagen til monocytopeni samt patientens generelle medicinske tilstand. De mest almindelige typer af infektioner som følge af monocytopeni skyldes bakterier, som normalt ligger på menneskets hud eller dem, der er i mave og tarmkanalen.

Behandling

Behandling for denne lidelse varierer afhængigt af dens sværhedsgrad, underliggende årsag og eksistens af tilknyttede sekundære infektioner eller symptomer. Patientens generelle generelle sundhed er også afgørende. Behandlinger omfatter generelt antibiotika eller anti-fungal medicin til bekæmpelse af infektioner; hvide blodcelle vækstfaktor administration for at øge produktionen af ​​hvide blodlegemer; intravenøst ​​immunoglobulin; eller kortikosteroidbehandling.

Livsstilsændringer

Under medicinsk behandling er det vigtigt at følge en afbalanceret, næringsrig diæt og tage forholdsregler for at forhindre spredning af infektion. Håndvask med sæbe og masser af vand er afgørende, da hænderne er et primært middel til spredning af infektion. Undgå folkemængder for at eliminere risikoen for udsættelse for sygdom. Brug handsker og en maske, når det er muligt.

Del:
Kommentarer