Tegn og symptomer pĂĄ insulinresistens

Tegn og symptomer pĂĄ insulinresistens

Insulinresistens er navnet på en tilstand, hvor kroppens lever-, fedt- og muskelceller ikke længere reagerer på hormoninsulin. Insulin, der produceres af bugspytkirtlen, er et hormon, der regulerer blodglukoseniveauer. Som fødevarer fordøjes, sendes glucose eller sukker gennem blodet. Glucose skal optages af hver celle i kroppen for at give energi til livet. Kroppens blodglukoseniveauer skal dog holdes inden for et bestemt interval. For meget blodsukker og diabetes resultater. For lidt og hypoglykæmi opstår. Insulinresistens er ofte en af ​​en klynge af symptomer, der tyder på, at kroppens mekanismer til at reagere på blodsukker og insulin begynder at bryde sammen. Nogle gange er der udadvendte tegn og symptomer, mens andre gange kan folk have insulinresistens og ikke vide det. Kun en læge kan korrekt diagnosticere insulinresistens og relaterede lidelser.

Betydning

Insulinresistens er et af flere symptomer, der ses sammen, kaldes metabolisk syndrom. Metabolisk syndrom omfatter insulinresistens, fedme, højt blodtryk og reduceret tolerance til højt kulhydratmåltid. Nogle gange viser patientens blodarbejde også høje triglyceridniveauer. Tvært sammen advarer disse faktorer til læger, som patienter kan komme på vej mod type 2 eller voksen indkomstdiabetes, en alvorlig sygdom.

Symptomer

Tegn og symptomer på insulinresistens kan være så milde, at de passerer ubemærket af patienten. De kan omfatte døsighed efter måltider, især efter måltider, der indeholder 30 procent eller mere kulhydrater. Patienterne kan føle intense humørsvingninger eller ravenøs sult efter at have spist sukkerholdige snacks eller højt kulhydratmåltider. Andre symptomer kan omfatte høje triglycerider og kolesterol. De fleste mennesker, der er resistente over insulin, er overvægtige eller overvægtige og bærer deres fedt i abdominalområdet. Mørke patches af hud på nakke og armhule er et andet symptom på insulinresistens.

MisforstĂĄelser

Insulinresistens er ikke diabetes, men det er et advarselsskilt, at kroppens evne til at håndtere blodsukker og reagere på insulin ikke fungerer korrekt. Sommetider er diagnosen insulinresistens og diabetes lavet på samme tid, men det betyder ikke, at de er de samme. En person kan være insulinresistent i lang tid uden symptomer, før der foretages en diagnose. Tilsvarende kan diabetes få få symptomer, men en diagnose kan foretages efter laboratorietest og fysisk undersøgelse.

Advarsel

Tegn og symptomer på insulinresistens kan efterligne tegn og symptomer på andre alvorlige sygdomme. Diabetes, hjertesygdomme og mange andre lidelser medfører også træthed, humørsvingninger, mørke hudpletter og sultpangs. Kun en læge kan diagnosticere insulinresistens. Tålmodighed, der mister insulinresistens, bør aftales med deres læge for en fuldstændig fysisk.

Forebyggelse / Solution

Tegn og symptomer på insulinresistens kan mildnes gennem livsstilsændring. Selvom ikke alle vil reagere på denne behandlingsmulighed, korrigerer de fleste mennesker deres insulinresistens. At spise en fedtfattig kost, få moderat motion og tabe sig er metoder til at forbedre symptomerne på insulinresistens.

Del:
Kommentarer