Tegn og symptomer på humane hudmider

Tegn og symptomer på humane hudmider

Bare tanken om en menneskelig hudmide infektion kan gøre din hud kravle. Humane hudmider er en slags arachnid kaldet sarcoptes scabiei, mere almindeligt kendt som scabies. De græsser lige under overfladen af ​​huden for at lægge deres æg. Både voksne og børn kan blive smittet med scabies, og det er meget smitsomt.

Allergiske reaktioner

Kløe er normalt det første tegn på en scabies infektion. Dette skyldes en allergisk reaktion på affaldsprodukterne, der forlades af parasitterne, og af parasitterne selv, der græsser ind i huden. Kløe fra en scabies-infektion har tendens til at være værre om natten og ved infektionspunkterne.

udslæt

Udslæt på huden på infektionsstedet eller på andre dele af kroppen er et andet symptom på hudmider. Udslætene kan fremstå som røde, hævede bump eller kan ligne blærer eller bumser. Hos voksne er de mest almindelige udslæt steder i albuerne, knæene eller kønsområdet. Hos børn kan de også forekomme på fødderne, i håndfladerne eller i solene.

sår

Sår er et sekundært symptom på en scabiesinfektion og er normalt forårsaget af at skrabe hudhududslæt. Ridser åbner blærerne eller bumslignende støder på huden, og disse områder bliver smittet. Det skaber et åbent øm eller et øm, der har et crusty udseende. Nogle crusted sår kan også indikere en høj koncentration af hudmider under det onde.

Mite Aktivitet

Hudmider er meget små, og de kan ikke ses med det blotte øje. Dog hunner kvindelige hudmider lige under hudens overflade for at lægge æg. Dette kan nogle gange ses på overfladen af ​​huden som en meget tynd linje. Disse linjer kan være vanskelige at se, men de kan bruges til at bekræfte, at udslæt eller kløe skyldes en scabies infektion.

Advarsel

Scabies infektioner er meget smitsom. De kan videreføres gennem direkte kontakt med en person, der er smittet med scabies. De kan også overføres ved at dele sengetøj eller tøj med en smittet person. Det kan tage op til to måneder for en person, der er smittet med scabies for at vise tegn på infektion. Det anbefales normalt, at alle husstandsmedlemmer eller seksuelle partnere behandles samtidig for at forhindre genfødsel.

Del:
Kommentarer